Politie Drenthe

Hemelvaartdag

Provincie Drenthe, 21-05-2009

Politie onderzoekt gewelddadige fietsdiefstal

ASSEN Woensdagnacht rond 01.15 uur is op de Nobellaan een 22-jarige Assenaar door onbekenden mishandeld en van zijn fiets beroofd. Hij wordt tegenhouden door een onbekende man die hem in zijn gezicht slaat en daarna zijn fiets meeneemt. In de buurt waren nog meer onbekende personen die er mogelijk bij horen. Na deze melding heeft de politie de buurt uitgekamd maar geen verdachten aangetroffen. De beroving vond plaats ter hoogte van verzorgingstehuis Arendshorst. De politie vraagt eventuele getuigen van dit voorval om zich te melden. Dat kan via telefoon 0900 8844. (2009013182)

Autos gestolen bij woninginbraak

NIJEVEEN Woensdagnacht zijn bewoners van de Dorpsstraat de dupe geworden van een brutale insluiping. Daarbij zijn de sleutels gevonden van de twee autos en die zijn vervolgens meegenomen. Het gaat om een grijze Mercedes 220 CDI en een witte Suzuki Swift. De politie onderzoekt deze diefstal. (2009013199)

Resultaten verkeerscontroles

Woensdagmorgen heeft de politie op de A28, de N33 en de N34 een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn motorrijders, radarautos en onopvallende surveillanceautos ingezet. De controle is uitgevoerd samen met de Koninklijke Marechaussee. Er is bij de rijdende controle vooral gekeken naar onveilig verkeersgedrag. Dat leverde veertien bekeuringen op, onder meer wegens bumperkleven, bellen tijdens het rijden, en forse snelheidsovertredingen waarbij rijbewijzen zijn ingevorderd. De radarposten hebben ruim dertienduizend voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er ruim vijfhonderd met te hoge snelheid. Op de A28 werden de meeste snelheidsbekeuringen uitgedeeld, namelijk meer dan driehonderd.

Op de N862 en de A37 heeft de politie een controle gehouden, vooral gericht op aanhangwagens en caravans. Dat leverde drieëntwintig bekeuringen op. In vijf gevallen ontbrak de verplichte hulpkoppeling. Elf bestuurders reden zonder gordel. Vier bestuurders kregen een bekeuring voor gevaarlijk verkeersgedrag zoals geen voorrang verlenen en het overschrijden van een doorgetrokken streep.

Politieonderzoekt brandstichting

COEVORDEN Woensdagnacht is brand ontstaan in een rietgedekt kippenhok aan het Van Heutszpark. De zes kippen in het hok hebben de brand niet overleefd. Toen de melding binnenkwam stond de politie een paar honderd meter verderop, bij een brandende conifeer aan de Vos van Steenwijklaan. De politie onderzoekt beide gevallen, waarbij wordt uitgegaan van brandstichting. (2009013214)

Politie onderzoekt mishandeling

EMMEN Woensdagmorgen tussen 8.00 en 8.30 uur is een 21-jarige Emmenaar door een nog onbekende man van zijn fiets getrapt en mishandeld. Bij de val van de fiets brak hij zijn sleutelbeen. De mishandeling vond plaats op de kruising van Phileas Foggstraat met de Albatrosstraat. Getuigen zagen dat de dader, die eerst in zijn auto achter de fietser reed, uitstapte en hem uitschold. De fietser reed daarop weg waarop de dader hem even later met de auto klem reed. Daarop trapte deze tegen de fiets waarop het slachtoffer kwam te vallen. Daarna sloeg de dader op de fietser in. Enkele omstanders grepen in en trokken hem van het slachtoffer en regelden medische hulp. In het tumult is de dader in zijn auto gestapt en weggereden. Het slachtoffer is naar het Scheperziekenhuis gebracht. Een zoekactie naar de dader heeft tot dusver geen resultaat opgeleverd. De politie onderzoekt deze zaak verder. (2009012946)

Jongens aangehouden na diefstal bierkratten

ASSEN Woensdagmiddag heeft de politie twee jongens uit Assen, 15 en 16 jaar oud, aangehouden bij een supermarkt. Ze hadden enkele bierkratten uit een tuin gestolen en wilden deze inleveren bij een supermarkt aan de Vestesingel. De eigenaar was achter de daders aan gegaan en trof ze bij de supermarkt. Daar werd de politie gewaarschuwd. Beide jongens bekenden de diefstal. (2009013107)

Aangehouden op gestolen brommer

EMMEN Woensdagmiddag zag de politie twee jongens zonder helm op een bromfiets op de Schietbaanweg. Bij de controle die volgde bleek dat ze de brommer eerder op de dag te hebben gestolen. Ze hadden de bromfiets met de sleutel in het contact zien staan en deze vervolgens meegenomen. De politie heeft de twee jongens, 15 en 17 jaar oud en beide uit Emmen, meegnomen naar het bureau. Nadat ze een verklaring hebben afgelegd zijn ze naar huis gestuurd. De eigenaar is benaderd en deze krijgt de brommer weer terug. (2009013113)

Politie zoekt zakkenrollers

HOOGEVEEN Woensdagmiddag kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Hoofdstraat. Dat bleek te gaan om twee vrouwen die waren betrapt bij diefstal van een portemonnee uit een tas in een winkel in de Hoofdstraat. De man die dit zag gebeuren greep de dader vast maar raakte met beide dames in gevecht, waarbij hij in zijn arm is gebeten. Hij is er wel in geslaagd om de gestolen portemonnee van haar af te pakken. De twee vrouwen wisten te ontkomen. De politie heeft met meerdere eenheden gezocht in het centrum van Hoogeveen. In overleg met de NS is de trein naar Groningen op het station nog doorzocht. Deze liep daardoor enige vertraging op. De beide verdachten zijn niet aangetroffen. De politie onderzoekt deze zaak verder en maakt daarbij onder meer gebruik van beelden van de bewakingscamera in de winkel. (2009012975)

Aanhouding na huiselijk geweld

VALTHERMOND Woensdagmiddag heeft de politie een 30-jarige man aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij had tijdens een ruzie zijn vrouw mishandeld. De man is overgebracht naar het bureau waar de zaak volgens het protocol huiselijk geweld wordt afgehandeld. (2009013131)

Fietser gewond bij aanrijding met bus

HOOGEVEEN Woensdagmorgen is een 71-jarige vrouw uit Hoogeveen gewond geraakt bij een aanrijding. Ze stak op haar fiets de Mr. Cramerweg over en is daarbij aangereden door een autobus, bestuurd door een 57-jarige chauffeur, die haar te laat zag en niet meer kon reageren. De vrouw is met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. (2009012995)

Scholier met balletjespistool beschoten

ASSEN Woensdagmiddag is een 17-jarige leerling van een school aan de Selma Lagerloflaan door twee klasgenoten met een balletjespistool beschoten. Hij is daarbij in zijn nek geraakt. De twee daders, een 16-jarige jongen uit Rolde en een 17-jarige jongen uit Assen, waren al door een leraar meegenomen. De politie nam het wapen in beslag en maakt proces-verbaal op. (2009013141)