Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 20-05-2009

Verdachte aangehouden na verduistering postpakketten

BREDA: De politie hield dinsdag aan het einde van de middag een 24-jarige man uit Breda aan. De man wordt verdacht van verduistering van postpakketten en valsheid in geschrifte.

Begin maart werd een familielid van de verdachte aangehouden in verband met auto-inbraak in de Hobokenstraat. De 19-jarige Bredanaar werd aangehouden in zijn auto. In het voertuig trof de politie meerder pakketten, waarvan het vermoeden bestond dat ze niet aan de bestuurder toebehoorden. Hierop werd een onderzoek gestart naar de herkomst van de pakketten. Deze bleken verduisterd. De man had de pakketten moeten afleveren bij verschillende adressen, maar dit is nooit gebeurd. De politie trad in contact met gedupeerden, waarvan aangifte is
opgenomen. Voor veel van de pakketten was wel een handtekening voor ontvangst gezet, terwijl het pakket niet was afgeleverd

De politie stelde een onderzoek in en hield deze tweede verdachte aan. Hij is werkzaam voor het koeriersbedrijf van een familielid. Dit bedrijf zou de pakketten op het adres van de gedupeerden afleveren, maar dit is nooit gebeurd.

Politie verdenkt Bredase jongens van straatroven

BREDA: De politie heeft de afgelopen week twee jongens gearresteerd. Het duo wordt verdacht van recente straatroven in Breda. Inmiddels zijn er bekentenissen in twee zaken, waarvan drie gedupeerden het slachtoffer werden. De twee verdachten zijn 17 en 18 jaar oud en woonachtig in Breda.

De zaak kwam aan het rollen omdat er bij één van de verdachten spullen afkomstig van diefstal werden aangetroffen. De buit was afgepakt van een 76-jarige vrouw tijdens een beroving op 28 april aan het Gerrit Rietveldplein. De vrouw werd rond 17.00 uur door twee jongens van achteren vastgepakt en in de struiken geduwd. De daders rukten daarbij haar handtas uit haar handen en gingen er hardlopend vandoor. Het slachtoffer raakte niet gewond maar was wel geëmotioneerd door de gebeurtenis

Het tweetal wordt ook verdacht van een gewelddadige beroving die plaats vond op 19 april om 02.45 uur op de Doornsboslaan. Twee mannen (20 en 22) werden door twee straatrovers mishandeld en moesten vervolgens hun fietsen, mobiele telefoons en geld afstaan.

De 17-jarige verdachte werd op dinsdag 12 mei al gearresteerd. De aanhouding van de 18-jarige verdachte volgde op maandag 18 mei. Beide verdachten zijn in het belang van het onderzoek in voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De slachtoffers zijn door de politie geïnformeerd over de arrestaties van de twee verdachten. (auteur: Jeroen Steenmeijer)

Man aangehouden voor bedreiging inspecteurs

ULICOTEN: Inspecteurs van de Algemene Inspectiedienst Nederland alarmeerden maandagochtend de politie. Ze waren bij een bedrijf aan de Oude Strumptsebaan voor een controle. De eigenaar van het bedrijf werd boos toen er een overtreding werd geconstateerd en bedreigde de inspecteurs zowel woordelijk als met een schep, aldus de verklaring van de inspecteurs. De politie nam aangifte van hen op en hield de 53-jarige man uit België aan. Deze verklaarde tijdens verhoor niet te hebben gedreigd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een warenhuis aan de Karrestraat hield dinsdag tegen het middaguur een 56-jarige vrouw uit Breda aan. De vrouw had een zak broodjes in haar tas gestopt en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Hierbij werd ze aangehouden en de politie werd gealarmeerd. De verdachte bleek een veelpleger te zijn en is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De vrouw gaf tijdens verhoor de diefstal toe.

Jongen aangehouden na inbraak

TETERINGEN: Op dinsdag meldde zich rond 09.30 uur een getuige bij de politie. Deze vertelde dat er twee jongens op de Immenhof rondliepen, die vermoedelijk aan het inbreken waren. De politie zocht in de omgeving naar de daders en trof twee jongens op een fiets aan die aan het signalement voldeden. Bij de Heerdgang gooide de bestuurder de fiets op de grond en de twee gingen er te voet vandoor. Na een achtervolging kwam de politie de bestuurder van de fiets tegen op een andere fiets. Hij reed bijna tegen de politieauto aan en reed
vervolgens weg in de richting van het Moleneind. Hier sprong hij een droge sloot in en rende verder. De verdachte werd staande gehouden door een groepje medewerkers van defensie in uniform. De 15-jarige Bredanaar is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde. Bij het bejaarde echtpaar was ingebroken in de garage. Hier had men geprobeerd een motor weg te nemen. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan. De verdachte ontkende bij verhoor zijn betrokkenheid.

Eigenaar treft gestolen bromfiets aan op school

TETERINGEN: De politie hield woensdagochtend een 15-jarige jongen uit Breda aan. De jongen reed op een gestolen bromfiets. Het voertuig was tussen 20 maart en 14 april gestolen uit een schuur in Ulvenhout. De eigenaar deed half april aangifte bij de politie. Deze signaleerde het voertuig als gestolen.
Woensdag zag de eigenaar van de snorfiets het voertuig staan op de school waar hij lessen volgt. Hij meldde zich medewerkers van de school, die vervolgens de politie alarmeerden. Deze hielden de verdachte aan bij het schoolgebouw in Teteringen. Hij ontkende tijdens verhoor de diefstal te hebben gepleegd.
De snorfiets zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Politie bezoekt vonnisklanten

BREDA: Medewerkers van het politieteam Breda Zuid-West hielden maandag en dinsdag een actie, waarbij bezoeken werden gebracht aan mensen die een vonnis hadden openstaan. Er zijn 47 adressen bezocht, met het volgende resultaat:

4 personen zijn voor in totaal 40 dagen ingesloten
Bij 11 personen zijn boetes geïnd met een totaal bedrag van 2393,89 Aan 1 persoon is een vonnis kenbaar gemaakt
13 personen waren niet thuis, maar hebben naar aanleiding van het politiebezoek alsnog contact opgenomen met de politie. De personen hadden boetes openstaan voor een totaalbedrag van 2814,27. Deze zullen op korte termijn worden voldaan.

Politie controleert fietsers naar aanleiding van werkzaamheden

TETERINGEN/BREDA: De politie hield woensdagochtend tussen 07.00 uur en 09.00 uur een controle op fietsers op de kruising tussen de Nieuwe Kadijk en de Oosterhoutseweg. In verband met de reconstructie van het kruispunt zijn er wijzigingen in de verkeerssituatie aangebracht. Dit betekent dat fietsers en bromfietsers een omleidingsroute moeten volgen. Bij de politie zijn meerdere meldingen binnen gekomen over fietsers die de rijbaan en niet de omleidingsroute volgen en hierdoor voor gevaarlijke situaties zorgen. Meerdere keren kon een ongeval op het nippertje worden voorkomen.
Door meerdere politiemedewerkers, waaronder de wijkagent van
Teteringen, werden dinsdag fietsers gewaarschuwd ten behoeve van hun veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers. Woensdag werd overgegaan tot het uitschrijven van bekeuringen. 22 (brom)fietsers hebben een bekeuring gekregen. Deze controle werd uitgevoerd met twee motoren en twee mountainbikes.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 20-05-2009 16:38 | © Regio Midden en West Brabant |