Politie Groningen

Donderdag 21 mei 2009

Provincie Groningen, 21-05-2009

Groningen: weggereden na ongeluk

De politie is op zoek naar de bestuurder van een zwarte personenauto die woensdagmorgen omstreeks tien voor acht op de kruising van de Multatuliestraat en de Van Iddekingeweg in Groningen een fietsster aanreed. Het slachtoffer, een 15-jarige inwoonster van Groningen, reed de Van Iddekingeweg op en werd geschept door de auto die uit de richting van het Overwinningsplein kwam. Zij belandde via de motorkap van de auto op de straat. De bestuurder van de auto was in eerste instantie gestopt en had nog geïnformeerd hoe het met het slachtoffer ging, maar reed daarna weg. Het meisje werd met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: man beroofd

Een 18-jarige inwoner van Groningen werd woensdagavond omstreeks kwart over zeven beroofd in een parkje achter de Saffierstraat in zijn woonplaats. De man liep vanaf de bussluis bij De Held richting zijn woning toen hij in het park door een onbekende de bosjes in werd gesmeten. Daar werd hij gedwongen zijn gsm en geld af te geven waarna de dader er vandoor ging. Vermoedelijk dezelfde man, 30 á 40 jaar en mogelijk van Antilliaanse komaf, heeft rond hetzelfde tijdstip in de omgeving ook geprobeerd een meisje te beroven. Die beroving mislukte omdat het kind er vandoor wist te gaan. Een zoektocht van de politie in de buurt leverde geen resultaat op. Het onderzoek wordt voortgezet.

Groningen: bromfietser gewond

Een tot nu toe onbekende bestuurder van een bromscooter raakte woensdagmiddag gewond bij een verkeersongeluk op de Bornholmstraat in Groningen. De man was op zijn tweewieler geraakt door een auto, bestuurd door een 53-jarige inwoner van Bolsward. De bromfietser smakte tegen het wegdek en werd met nog onbekend letsel in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Groningen: man belaagd en beroofd

Een 50-jarige inwoner van Den Ham raakte woensdagnacht in het Groninger A-kwartier zijn GSM en een halsketting kwijt. De man werd omstreeks kwart voor drie in de Hoekstraat belaagd door vier donker gekleurde mannen die hem tegen de grond sloegen. De daders pakten daarna de telefoon en de halsketting van hem af en gingen er richting Hoge der A vandoor. Het slachtoffer hield aan de beroving relatief licht letsel aan zijn hoofd en vingers over. De politie stelt een onderzoek in.

Leek: gewond bij val uit boom

Een 53-jarige inwoner van Tolbert raakte donderdagmorgen gewond bij een val uit een boom aan de Goldbergsingel in Leek. De man was op een hoogte van vier meter de boom aan het snoeien waarbij een tak tegen zijn ladder viel. De man smakte daardoor op de grond. Hij werd met diverse fracturen per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De bemanning van de traumahelikopter verleende assistentie aan de hulpverleners.

Veendam: aangehouden na mishandeling

Een 43-jarige bewoner van de Fazantstraat in Veendam werd woensdagavond door de politie op straat aangehouden na een mishandeling van een 47-jarige overbuurman. Het tweetal ligt vanwege relatieproblemen al enige tijd met elkaar overhoop. Een treffen tussen de twee escaleerde woensdagavond waarbij de 47-jarige onder meer diverse keren in zijn armen werd gebeten. Het slachtoffer moest onder doktersbehandeling. De 43-jarige kon na het opmaken van een proces-verbaal naar huis.

Zuidhorn: gewond bij kop-staartbotsing

Een 37-jarige inwoonster van Wehe den Hoorn liep woensdagavond letsel op bij een kop-staartbotsing op de Burgemeester Van Barneveldweg in Zuidhorn. De vrouw zat als passagier in een auto die van achteren werd aangereden door een 50-jarige automobilist uit Aduard. Beide autos trokken juist weer op nadat ze voor een geopende brug hadden gewacht. De vrouw raakte dusdanig gewond dat ze met een ambulance naar een ziekenhuis werd gebracht. De politie zette de aanrijding op papier.

Delfzijl: inbraak in restaurant

Bij een inbraak in de nacht van dinsdag op woensdag in een restaurant aan de Waterstraat in Delfzijl is onder meer een hoeveelheid ingevroren vlees buitgemaakt. Ook verdwenen computers en geld. De daders kwamen binnen door een ruit te vernielen. Ook bij een andere eetzaak in de straat werd een ruit van een deur vernield. Daar werd evenwel niet ingebroken. De politie is met een onderzoek bezig.

Provincie Groningen: waarschuwing voor babbeltrucs

De politie waarschuwt met name oudere inwoners van de provincie voor een tweetal vrouwen dat met allerlei smoezen bij woningen binnenkomt en op zoek gaat naar waardevolle spullen. De vrouwen geven zich soms uit voor medewerkers van een thuiszorgorganisatie, van de Belastingdienst of als schrijvers van een boek. Eenmaal binnen, is er meer dan opvallende belangstelling voor de goederen in de woningen. Vermoedelijk dezelfde vrouwen lukte het woensdag in onder meer Veendam, Haren, Westerbroek en Groningen bij oudere mensen over de vloer te komen. Voor zover bekend wordt er nog niets vermist. De ongeveer 40-jarige vrouwen zijn waarschijnlijk van buitenlandse origine maar spreken Nederlands. De politie adviseert om in geen geval de vrouwen binnen te laten, hen bij de deur eventueel om een legitimatie te vragen en de politie te bellen via het algemeen nummer 0900-8844.