Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 mei 2009


Motorrijder zwaar gewond na aanrijding Vriezenveen
Een 51-jarige motorrijder uit Twenterand raakte woensdag 20 mei zwaargewond na een aanrijding met een automobilist.

Woensdagavond 20 mei omstreeks 17.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bovenlandweg in Vriezenveen. Bleek dat een 28-jarige automobilist uit Hilversum, vanuit een afrit de Bovenlandweg op wilde rijden. Hierbij zag hij een 51-jarige motorrijder uit Twenterand over het hoofd. De motorrijder raakte tijdens het ongeval zwaar gewond en werd met een trauma helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. (09-059235)

Onder invloed van alcohol achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 22-jarige automobilist uit Enter raakte donderdag 21 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagmorgen 21 mei omstreeks 02.25 uur controleerden surveillerende agenten, op de Parkweg in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 22-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0.3 promille uit. De 22-jarige is een beginnende bestuurder en heeft vaker onder invloed van alcohol een auto bestuurd. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-059358)

Zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol aanrijding veroorzaakt

Oldenzaal

Een 18-jarige automobilist werd donderdag 21 mei aangehouden, omdat hij zonder geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol een aanrijding heeft veroorzaakt.

Donderdagmorgen 21 mei omstreeks 00.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Buizerdstraat in Oldenzaal. Bleek dat een automobilist met hoge snelheid tegen een geparkeerde auto was gereden. De veroorzaker was er lopend van tussen gegaan. Even later kwam de automobilist terug bij de auto en werd aangehouden. De bestuurder, een 18-jarige man uit Oldenzaal, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0.95 promille uit. De man verklaarde de auto zonder toestemming van een familielid te hebben geleed. Tegen de 18-jarige zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-059354)

Twee jongens aangehouden voor poging diefstal Enschede
Een 15-jarige jongen en een 16-jarige jongen, beiden woonachtig in Enschede, werden woensdagavondavond 20 mei aangehouden, omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens een poging van een diefstal.

Woensdagavond 20 mei omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van een poging van diefstal bij een woning aan de Kruiseltlanden in Enschede. Bleek dat twee jongens over een schutting van een woning waren geklommen en achter de woning stonden. De eigenaar zag dit en schakelde direct de politie in. De twee jongens gingen er snel van tussen. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek en een goed signalement van getuigen kon de politie op de Reerinklanden de twee verdachten aanhouden. De twee, een 15-jarige jongen en een 16-jarige jongen, beiden woonachtig in Enschede, zijn voor verder onderzoek ingesloten. (09-059315)

Twee winkeldievegges aangehouden Hengelo
Een 18-jarige vrouw uit Hengelo en een 19-jarige vrouw uit Almelo werden woensdag 20 mei aangehouden, omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens een winkeldiefstal.

Woensdagavond 20 mei omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal in een winkel aan de Brink in Hengelo. Oplettende medewerkers zagen twee vrouwen enkele goederen meenamen zonder deze te betalen. De twee vrouwen werden aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Tijdens de aanhouding hebben de twee diverse bedreigingen geuit. Het tweetal, een 18-jarige vrouw uit Hengelo en een 19-jarige vrouw uit Almelo, zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-059239)

Fietsendieven op heterdaad betrapt

Enschede
Twee 18-jarige mannen en een 19-jarige man, allen woonachtig in Enschede werden woensdag 20 mei aangehouden, omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens diefstal van drie fietsen.

Woensdagmiddag 20 mei omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding van een fietsendiefstal aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Een oplettende medewerker van de beveiliging zag drie mannen een fietsenstalling binnenlopen en kwamen even later met drie fietsen naar buiten. De beveiligingsmedewerker vertrouwde het niet helemaal en sprak de mannen hierop aan. Daar zag hij dat de fietsen van diefstal afkomstig waren. De beveiligingsmedewerkers schakelde direct de politie in. Het drietal, twee 18-jarige mannen en een 19-jarige man, allen woonachtig in Enschede werden aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De rechtmatige eigenaren van de fietsen hadden zich ook al gemeld bij de beveiliging. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten. (09-059047)

Enkele crossmotoren en diverse motorkleding gestolen, politie zoekt getuigen Den Ham
In de vroege ochtend van woensdag 20 mei heeft een inbraak plaats gevonden in een winkel aan de Dorpsstraat in Den Ham. Inbrekers hebben enkele crossmotoren en diverse motorkleding en helmen buit gemaakt. Drie motoren zijn later aangetroffen bij de begraafplaats.

Wellicht zijn er mensen die iets verdachts hebben gezien of het een en ander hebben gezien van de inbraak. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Vriezenveen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-058880)

Motorrijder gewond na aanrijding Hengelo
Een 52-jarige motorrijder uit Hengelo raakte woensdag 20 mei gewond tijdens een aanrijding met een automobilist.

Woensdagmorgen 20 mei omstreeks 07.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bornsestraat in Hengelo. Bleek dat een 62-jarige automobilist uit Hengelo vanuit een afrit de Bornsestraat op wilde rijden. Hierbij zag hij een 52-jarige motorrijder over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De motorrijder werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-058848)