Politie Noord- en Oost Gelderland

Zutphen - Man rijdt onder invloed woning in               

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 21 mei rond 04:50 uur op de Weg naar Voorst in Zutphen een 25-jarige man uit Brummen aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol tegen een huis aan was gereden.


De aanrijding vond plaats rond 04:30 uur in een bocht van de Weg naar Voorst. Hier verloor de bestuurder om onduidelijke reden de macht over het stuur, ramde een reclamebord en een lantaarnpaal en reed vervolgens tegen de gevel van een huis. Zowel de woning als de auto raakten zwaar beschadigd.


De bestuurder heeft ter plaatse een blaastest afgenomen en bleek onder invloed van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij 1,2 promille blies. In de auto zaten nog twee andere mensen. Alleen de bestuurder raakte lichtgewond aan zijn hand. De bestuurder is na verhoor om 06:30 in vrijheid gesteld, met een rijverbod van enkele uren op zak. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor zowel het rijden onder invloed van alcohol als gevaarlijk rijgedrag.


De brandweer kwam ter plaatse om de woning te inspecteren, de auto is afgesleept en de energiemaatschappij kwam ter plaatse om gas en elektriciteit af te sluiten. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft verder ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.


De bewoners van de woning (man, vrouw en een kind) hebben tijdelijk elders onderdak gevonden. Een aannemer is op dit moment de woning aan het stutten en vanmiddag zal het gas, water en licht weer aangesloten worden. Waarna de bewoners hun woning weer zullen kunnen betrekken.


Al met al is de weg, ivm de diverse werkzaamheden, enkele uren afgesloten geweest. De weg is op dit moment weer vrij.


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(



---- --