Ingezonden persbericht


Memory Events

Keizersgracht 424

1016 GC
Tel: (020) 638 21 46

Fax: (020) 638 63 80

PERSBERICHT

21 mei 2009

Luuk Bressers is de BestGraduate Law 2009!

Gisteren, 20 mei, vond de finaledag van BestGraduates Law 2009 plaats in de exclusieve boardrooms van de Rembrandt Tower. De tien finalisten van BestGraduates Law streden om de felbegeerde titel van BestGraduate Law 2009 die uiteindelijk gewonnen is door Luuk Bressers (25). Naast de titel van BestGraduate Law heeft Luuk ook een geldprijs van ¤ 10.000 gewonnen en een treektocht door de Himalaya aangeboden door Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. 'Je hoopt natuurlijk dat je gaat winnen, maar nu heb ik ook echt gewonnen! Ik had zelf verwacht dat Pascal van Schaik zou winnen, hij was een heel goede concurrent. Ik ben heel blij dat ik heb gewonnen en ik vond het een geweldige finaledag!'

Pascal van Schaik (24) werd tweede en won een persoonlijke groeispurt, aangeboden door AKD Prinsen Van Wijmen en de derde plaats was voor Joris van der Kolk (24), hij won een op en top carrièreoutfit aangeboden door Baker & McKenzie. Deze en andere exclusieve prijzen zijn beschikbaar gesteld door de zes deelnemende topadvocatenkantoren: AKD Prinsen Van Wijmen, Allen & Overy, Baker & McKenzie, Clifford Chance, Houthoff Buruma, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en de Rechtspraak. BestGraduates Law is in samenwerking met deze topadvocatenkantoren en de Rechtspraak georganiseerd.

De finale

De finale bestond uit een snelpleitsessie, een groepsdiscussie en een ondeugdenestafette. Voor de snelpleitsessie moesten de finalisten ter plekke een case voorbereiden waarna ze moesten pleiten voor een meervoudige kamer bestaande uit voorzitter Mr. K.M. Makkinga (rechter bij Gerechtshof Leeuwarden), Mr. Marjan ter Brugge (Vice-president Rechtbank Utrecht) en Mr. Kim Kraats (RAIO). Tijdens de groepsdiscussie kregen de finalisten in groepjes van drie een assessment, die werd verzorgd door bureau Leeuwendaal. De finalisten werden beoordeeld door assesscoren. Bij de ondeugdenestafette stond de vraag 'hoe te overleven in deze tijd' centraal. De finalisten kregen een ondeugd, zoals egoïsme, ijdelheid, hebberigheid, voorgelegd waarna ze een betoog moesten houden. Na de estafette konden de finalisten even bijkomen tijdens de boottocht waar het aftellen naar de nummer 1, de BestGraduate Law 2009, begon. Tijdens het diner in de P.C. Hooftsalon van The College Hotel werd uiteindelijk de uitslag van de finale bekendgemaakt.

Twee games

BestGraduates bestaat uit twee games: de juridische game BestGraduates Law en een corporate game BestGraduates. Kijk voor meer informatie op www.dekortstewegnaardetop.nl.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events

Naast BestGraduates Law organiseert Memory Events ook De Nationale Carrièrebeurs (het grootste carrière-evenement van Nederland met de beste werkgevers), De Nederlandse Carrièredagen, de Carrièrebeurs Overheid en DiversityWorks. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.



Ingezonden persbericht