Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Scholieren blijken nepcollectanten

Publicatiedatum: 21-5-2009 12:51:44

ARNHEM Drie 14-jarige Arnhemse jongens van een school in Arnhem Noord hebben de afgelopen week gecollecteerd voor het kankerfonds, in de omgeving Vogelwijk en Rosendaalsestraat, waarbij zij gebruik maakte van een valse brief van hun school. Het opgehaalde geld gaven zij uit op de kermis. De school werd getipt door een bewoner en zorgt ervoor dat het gecollecteerde geld alsnog bij het kankerfonds terecht komt. De jongens zijn tijdelijk geschorst door de school waarna een gesprek met de ouders volgt. Met de jongens is afgesproken dat het geld terug betaald wordt aan de school.(09-69447)


---

Onrustige nacht uitgaansgebied

Publicatiedatum: 21-5-2009 12:49:24

ARNHEM - In de nacht van woensdag op donderdag 21 mei moest de politie diverse keren in actie komen in verband met uitgaansgeweld op de Korenmarkt en omgeving. In totaal negen personen werden aangehouden. Diverse conflicten werden in de kiem gesmoord.

- Bij een vechtpartij tussen ongeveer 30 personen bij een cafe op de Luthersestraat moest de politie handelend optreden na onderlinge vechtpartijen. De politie zette pepperspray en politiehonden in tegen de agressieve uitgaanders en er werd gebruik gemaakt van de lange wapenstok om de vechtenden uit elkaar te halen. Er werden zes personen aangehouden.

- Een 22-jarige man uit Oosterbeek werd mishandeld door twee mannen in een cafe, nadat de aangever met een vriendin van een van de twee mannen gepraat had. Een van de mannen gaf hem drie kopstoten in het gezicht, de tweede man sloeg hem knock out. Op zijn aanwijzing hield de politie een van hen, een 21-jarige man uit Arnhem aan. De andere dader wist in de mensenmenigte te ontkomen.

- Een 20-jarige man uit Leiden werd door de politie aangehouden nadat hij een fles in de richting van de politie gooide, die vlak voor hun voeten op de grond uiteen spatte. De politie hield de man bij het station aan op aanwijzing van getuigen.

- Een 22-jarige man uit Duiven werd aangehouden in de Rijnstraat wegens belediging en provoceren van de politie. (09-069830)


---

Aanrijding met letsel bij friettent

Publicatiedatum: 21-5-2009 12:47:23

ARNHEM Bij een aanrijding op woensdag 20 mei rond 17.30 uur op de Otterloseweg/hoek Koningsweg raakte een bezoekster van de friettent op die hoek licht gewond. Het ongeval gebeurde toen een auto linksaf wilde slaan en geraakt werd door een busje die plotseling vanaf de Koningsweg de auto in wilde halen. Het busje reed na de aanrijding nog een stuk door en botste tegen de friettent, waardoor de vrouw die op het terras stond licht gewond raakte. (09-069570)


---

Vechtpartij in park Sonsbeek

Publicatiedatum: 21-5-2009 12:45:58

ARNHEM - De politie kreeg op woensdag 20 mei rond 18.00 uur een melding over een vechtpartij in het park Sonsbeek. Een 62-jarige vrouw uit Arnhem werd geslagen en in haar gezicht getrapt door een getinte man met rastakapsel. De man in het bezit van twee vechthonden, kwam agressief op haar af. De vrouw besloot de eerste klap uit te delen met haar hondenriem, waarop zij vervolgens diverse klappen van hem kreeg. Twee passanten kwamen haar te hulp, maar werden ook door de man mishandeld. De drie slachtoffers wilden allen aangifte gaan doen tegen de onbekende man. (09-069602)