Gemeente Veere


Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw W. de Bruijn-Clement uit Vrouwenpolder

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding heeft plaats gevonden op 20 mei 2009 om 19.00 uur in gebouw âde ontmoetingâgelegen naast de dorpskerk in Vrouwenpolder door burgemeester van der Zwaag.

Mevrouw De Bruijn ontvangt haar Koninklijke Onderscheiding omdat zij zich langdurig heeft ingezet als mede-oprichter en voorzitter van de vereniging vrienden van Tinca.

Deze vereniging is in 1990 opgericht, met als doelstelling het helpen en ondersteunen van de allerarmsten onder de bevolking van Roemenië. Dit doen zij onder meer door middel van het inzamelen van hulpgoederen en het bemensen van een kraam op diverse markten Mevrouw De Bruijn is degene die alle werkzaamheden coördineert en uiteraard zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Daarnaast onderhoudt mevrouw De Bruijn contacten met de autoriteiten ter plaatst, zodat de hulpgoederen ook echt bij degenen terecht komen die deze hulp het hardste nodig hebben

Mevrouw De Bruijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en zal haar Koninklijke Onderscheiding ontvangen tijdens de bijeenkomst die gehouden wordt naar aanleiding van het 20ste jaar dat de organisatie een transport met hulpgoederen en voedselpakketten naar Roemenië heeft verzorgd.