Socialistische Partij

Actie tegen het onnodig rondpompen van EU-geld

21-05-2009 * Niels Jongerius, kandidaat voor het Europees Parlement voor de SP, protesteerde woensdag tegen het onnodig rondpompen van geld door Europa. Hij plakte een proteststicker over een propagandabord van de Europese Unie.

Overal in het land staan bij grote projecten borden van de EU die aangeven dat het project door Europa gefinancierd wordt. Op de sticker die Niels erover heen plakte was te lezen: "Dit EU-project wordt mede gefinancierd door UW belastinggeld". Hiermee wil ROOD, jong in de SP, aangeven dat er zinloos geld wordt rondgepompt in Europa.

"Brussel houdt het onnodig rondpompen van ons belastinggeld in stand. Sterker nog, ze gebruiken het om propaganda te maken voor zichzelf. Dit is niet de manier, 17% van het geld dat aan deze zogenaamde structuurfondsen wordt uitgegeven komt verkeerd terecht. En dat moet echt anders!" aldus Niels Jongerius.

Niels werd als hoogstgeplaatste Noordelijke kandidaat geïnterviewd op het station in Groningen. ROOD Groningen deelde de treinreizigers ondertussen verkiezingsflyers van de SP uit. Het item zal dinsdag 26 mei te zien zijn op Oog-TV. Op 4 juni hebben alle mensen in Nederland de mogelijkheid om te kiezen voor minder Brussel met een stem op de SP.