CNV Onderwijs

21 mei 2009

CNV Onderwijs: Verkorting vakanties via CAO-overleg ongedaan maken

Categorie: Algemeen nieuws, Nieuws CNV Onderwijs, cao voortgezet onderwijs

CNV Onderwijs wil via het CAO-overleg in het voortgezet onderwijs de mogelijke verkorting van de zomervakantie van zes naar zeven weken voor onderwijspersoneel ongedaan maken. Gisteren schaarde een meerderheid van de Tweede Kamer zich achter de nieuwe regeling van staatssecretaris Van Bijsterveldt over de onderwijstijd in het voortgezet onderwijs. Leerlingen krijgen vijf roostervrije dagen gedurende de rest van het schooljaar. Docenten moeten deze dagen gebruiken voor scholing of andere activiteiten.

Michel Rog, voorzitter van CNV Onderwijs (53.000 leden) constateert dat `de vakanties van leraren i.t.t. die van leerlingen, een zaak zijn van werkgevers en werknemers in het onderwijs. Gebruikmakend van het CAO-overleg wil ik alsnog die vijf roostervrije dagen bestemmen als vakantiedagen,' aldus Rog. Bovendien wil CNV Onderwijs niet tornen aan het uitgangspunt dat leraren in principe vrij zijn als de leerlingen niet op school zijn.

Michel Rog: `Er zijn voldoende mogelijkheden om bij de 1000 uur die de staatssecretaris introduceert de lessen te spreiden waardoor de piekbelasting minder wordt. Dan is verkorting van de zomervakantie ook al helemaal niet meer nodig.' aldus Rog.

---