Nieuw-Vlaamse Alliantie


Ook Vlamingen willen voetbal zien (21/05/09)

Vlaams parlementslid Kris Van Dijck (N-VA) stelt vast, samen met honderdduizenden ontgoochelde Vlaamse voetballiefhebbers, dat het de Vlamingen niet gegund wordt om de twee testwedstrijden tussen Anderlecht en Standaard op TV te bekijken. Kris Van Dijck vindt dat de profliga en de beide clubs hier in de fout gaan en hij roept de Vlaamse minister van Media op om met de betrokken partijen samen te zitten en een oplossing te zoeken.

Het is wraakroepend dat beide clubs en de profliga voor veel geld een contract sluiten met alleen een Waalse betaalzender. De Vlamingen zijn in dit land blijkbaar wel goed om de facturen te betalen, maar voor hen geen "brood en spelen". Dit is niet alleen bijzonder jammer voor de Vlaamse voetballiefhebbers, maar ook voor de horeca en de vele sportclubs in Vlaanderen. Zij hebben de voorbije jaren vaak fors geïnvesteerd in grote schermen en dure abonnementen van commerciële zenders, maar de belangrijkste twee voetbalwedstrijden van het seizoen zien zij nu aan hun neus voorbijgaan.

Kris Van Dijck: We betalen enerzijds via de belastingen zeer veel geld aan de publieke omroep en anderzijds ook nog eens aan abonnementen van commerciële zenders. En dan nog kunnen we de twee belangrijkste voetbalwedstrijden van het jaar niet zien. Dan scheelt er toch iets aan het systeem?

Van Dijck meent dan ook dat de profliga hier erg in de fout gaat en het merendeel van de bevolking uitsluit van de populairste sport.