Urban Search and Rescue Team USAR.NL

Nieuwsbrief 01, 20 mei 2009

21-05-2009

Team 2 is goed aangekomen. Toegevoegd zijn medewerkers van TNO. 20 mei: lessen over cultuur en gezondheid. Vertrek naar bestemming en avondprogramma.

Groep 2, Nieuwsbericht nr. 01

Dubai ,20 mei 2009

Met enige vertraging is om 11.30 uur,de tweede groep naar dubai vertrokken. Het team bestaat uit 64 personen. 2 medewerkers van TNO hebben zich aangesloten bij het team. Zij zullen tijdens de oefening onderzoek doen naar het functioneren van het team in de extreme omstandigheden. Om 19.50 uur is het team op het militaie vliegveld (nabij dubai) geland. De eerste twee dagen worden op de compound van het nederlandse leger,gelegen naast het vliegveld doorgebracht. Na een rustige avond is de nacht doorgebracht in prefabs. De ochtend van 20 mei stonden een aantal lessen op het programma. Tijdens de lessen is ingegaan op de cultuur, gezondheidsaspecten en lokale omstandigheden op het programma.

Rond 13.30 uur is het eerste team vertrokken. De temperatuur was toen inmiddels opgelopen naar 43 graden celcius (in de schaduw). Op het avondprogramma staat o.a. Touwtrekken en een volleybal wedstrijd.