Ingezonden persbericht


Pressrelease

Vivian en John Ewbank ambassadeurs voor Stop Kindermisbruik

Echtpaar Ewbank vandaag terug van reis langs projecten in India

Amsterdam, 21 mei 2008 - Presentatrice/schrijfster Vivian Ewbank en producer/componist John Ewbank zetten zich vanaf vandaag actief in als ambassadeurs voor Stop Kindermisbruik. Vorig weekend is het echtpaar op het vliegtuig naar India gestapt om persoonlijk kennis te nemen van de projecten van de stichting. Zij hebben onder meer een opvanghuis voor voormalig kindprostituees in Mumbai bezocht. Vanmorgen zijn ze weer op Schiphol geland.

"Een meisje van 10 jaar kijkt me aan. De tolk vertelt me dat ze ontvoerd is geweest en drie maanden gevangen heeft gezeten in een bordeel. Daar zijn we onder politiebegeleiding geweest. De meisjes worden keer op keer verkracht in een soort kast waar je niet eens in kunt staan of liggen. Het is er vochtig en het stinkt naar rot vlees. Niet te bevatten...", aldus John Ewbank.

Vivian Ewbank: "Deze reis heeft ons leven veranderd. De gesprekken en activiteiten met de misbruikte jonge meisjes hebben ons diep geraakt. Zo onschuldig, lief en vrolijk leken de meisjes, maar zoveel verdriet van binnen. Na het horen van hun verhalen rolden de tranen over mijn wangen. Ik zal met heel mijn hart deze meisjes proberen te helpen."

www.stopkindermisbruik.nl

----------

In Azië worden elke dag tienduizenden meisjes gedwongen tot prostitutie. Stop Kindermisbruik bevrijdt deze meisjes en geeft ze een toekomst. Naast het bevrijden en re-integreren van de misbruikte meisjes, geeft Stop Kindermisbruik voorlichting. Zowel in Azië, als in Nederland. Initiatiefnemers van de stichting zijn Yolanthe Cabau van Kasbergen (tevens ambassadrice) en Arjan Erkel.

----------

Noot voor de redactie,