Ingezonden persbericht


CH Eindhoven, 21 tot en met 24 mei 2009
Concours Hippique Eindhoven presenteert veelzijdig programma

De 63e editie van het Internationaal Concours Hippique Eindhoven start op 21 mei. Vier dagen lang zal het terrein bij de Karpendonkse Plas weer in het teken staan van de paardensport. Uiteraard komen de bekende springruiters weer naar Eindhoven voor de Grote Prijs op zaterdag en de VDL Groep Derby op zondagmiddag (24 mei). Nieuw op het programma zijn de wedstrijden voor jonge paarden. Ruiters nemen naast hun toppaarden ook jonge paarden van 6 of 7 jaar mee. Die mogen zich bewijzen in drie rubrieken. Het succes van de ponyderby op zondag wordt vervolgd. Voor de officiële VDL Groep springderby zijn het de pony's die spectaculair over de natuurlijk hindernissen gaan. Uiteraard ontbreken vaste programmaonderdelen van CHE ook in 2009 niet. De succesvolle koetsentocht door de stad Eindhoven en de sfeervolle Ladies Day staan op donderdag 21 mei weer op het programma.

Veel nieuws op het programma

Het wegvallen van het NK Dressuur in Eindhoven betekent niet dat de piste voor het restaurant De Karpendonkse Hoeve leeg blijft. De organisatie heeft deze kans gepakt om een gevarieerd totaalprogramma te brengen. Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, staat de 'comeback' van de Pro Plan Jack Russell dag op het programma. Met de ondersteuning van Purina Pro Plan en het organisatieteam van de Racende Terriër zijn liefhebbers van de Jack Russell weer van harte welkom. 's-Morgens om 10.00 starten we met de keuringen in verschillende categorieën. De middag is gereserveerd voor de races, die altijd voor spektakel zorgen. De beste Jack Russell wordt geëerd in de piste. De vrijdag en zaterdag staat de tweede piste van het evenement in het teken van nationale dressuurwedstrijden. Op vrijdag strijden de dressuurruiters in de Tinello Dressuur Cup in de klasse ZZ-licht, ZZ-zwaar en Prixt St. Georges. Op basis van hun prestaties kunnen zij zich kwalificeren voor de halve finale van deze kürcompetitie. Op zaterdag wordt de Hoefslag Dressuur Cup verreden in de klasse Z2. Maarliefst 50 combinaties verschijnen er in de ring voor een plaats in de halve finale later dit jaar.

Speciale dag voor de aangepaste sport

De zondag van het Internationaal Concours Hippique Eindhoven is altijd speciaal. Naast de spectaculaire VDL Groep Derby in de springpiste brengen we dit jaar voor het eerst, in samenwerking met BMC, de aangepaste dressuursport onder de aandacht in de tweede piste. Er zijn dressuurwedstrijden voor ruiters met een beperking in verschillende categorieën die dienen als observatiewedstrijd voor het EK in Noorwegen. Nederland staat in deze tak van dressuursport internationaal gezien al jaren in de top en dat verdient ruim de aandacht.

Promenade

De promenade vormt elk jaar het middelpunt van Concours Hippique Eindhoven. In de gezellige outdoor standjes en de chique aangeklede promenadetent worden ruim variërende producten gepresenteerd. Hier zijn niet alleen ruitersportartikelen te vinden maar ook mode, kunst en interieurartikelen. De verschillende eet- en drink gelegenheden maken het dorp tot een gezellig geheel, waarom het bekend staat.

()



Ingezonden persbericht