Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
PERSBERICHT
Leiden, 12 mei 2009

Museum Volkenkunde op Tong Tong Fair 2009
(voorheen Pasar Malam Besar)
21 mei t/m 1 juni 2009

Museum Volkenkunde neemt dit jaar deel aan de 51ste Tong Tong Fair, voorheen Pasar Malam Besar die van 21 mei tot en met 1 juni op het Malieveld in Den Haag plaatsvindt. Met een informatiestand in het Cultuurpaviljoen, een lezing in het Bibit-theater, een kortingsactie en een prijsvraag is het museum volop aanwezig in deze 'Indische stad'. Volkenkunde is met de grootste Indonesïecollectie van Nederland en talloze activiteiten met Indonesië als thema hier helemaal op zijn plaats. Bovendien opent op medio oktober een grote tijdelijke tentoonstelling over Sumatra én organiseert het museum in september een complete Indonesiëdag. Een bezoekje aan de informatiestand en het bijwonen van de lezing "Sumatra en haar culturele invloeden" door gastconservator Francine Brinkgreve is dé manier om tijdens de Tong Tong Fair kennis te maken met het Indonesië van Volkenkunde.

Wie even stil blijft staan bij de informatiestand van het museum in het Cultuurpaviljoen, krijgt een goed beeld van de prachtige Indonesiëzaal in Volkenkunde, waar Ganesha, de geliefde hindoeïstische god met zijn olifantenkop in alle rust op zijn troon zetelt. Medewerkers van het museum vertellen de bezoekers van de Fair met veel plezier over de grote Indonesiëcollectie die het museum rijk is en alle activiteiten met Indonesië als thema, die het hele jaar door plaatsvinden. Rondleidingen Indonesië voor jong en oud, verjaardagspartijtjes Indonesië, kinderprogramma's Javaanse gamelan en wayang, workshops Balinese gamelan en dans, Sumatraanse kledingdemonstraties en verschillende (kantjil-)verhalen op zaal: het is er allemaal. En wie meedoet aan de prijsvraag kan maar liefst een Indonesiëfeestje of workshop winnen!

Speciale aandacht is er voor de Indonesiëdag die het museum in september organiseert en de komende grote tentoonstelling over Sumatra die medio oktober in Museum Volkenkunde in Leiden opent. Deze tentoonstelling laat zien hoe het Indonesische eiland zich door de eeuwen heen ontwikkelde en welke culturele invloeden er een rol hebben gespeeld. Speciaal voor de bezoekers van de Tong Tong Fair 2009 is er een kortingsactie: op vertoon van een entreeticket Tong Tong Fair betaalt de bezoeker slechts E 4,- entree voor Museum Volkenkunde (geldig van 21 mei t/m 12 okt. 2009).


Deelname Museum Volkenkunde aan Tong Tong Fair 2009:


. Informatiestand in het Cultuurpaviljoen.
. Lezing: "Sumatra en haar culturele invloeden" door Francine Brinkgreve, op 23 mei 17.00 uur in het Bibit-theater.
. Kortingsactie: met entreeticket TTF voor E 4,- naar Volkenkunde, looptijd 21 mei t/m 12 oktober, max. 2 personen per ticket.
. Prijsvraag: win een Indonesiëfeestje of workshop.

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1 Leiden
T 071 5168 800
www.volkenkunde.nl
info@volkenkunde.nl