Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 15 mei 2009






Persbericht/Persuitnodiging


Proef LED-verlichting in gemeente De Wolden


Gemeente De Wolden plaatst de komende maand LED-lampen in twee van haar lantaarnpalen als proef. De verlichting wordt op dinsdag 21 mei door wethouder Liesbeth Koster geplaatst en komt aan de Dwingelerweg nabij Ansen.

Het initiatief voor de proef komt van ontwikkelaar de heer Jeroen Brouwer uit Ansen in samenwerking met de fabrikant Helder Light bv. Hij heeft aan de gemeente voorgesteld LED-lampen in de openbare verlichting te testen. De LED-verlichting is voorzien van speciale technieken. Deze zijn er op gericht om een zo optimale lichtweerspiegeling te creëren, met accenten in lichtkleur.

Wethouder Liesbeth Koster: "Gemeente De Wolden maakt in haar openbare verlichting nu al gebruik van energiezuinige lampen. Maar omdat goed altijd beter kan, staan we open voor deze nieuwe lichtbron. In de toekomst kunnen we misschien met deze verlichting milieuwinst boeken. Enerzijds door de kosten te drukken omdat het stroomverbruik van LED-verlichting laag is en anderzijds door het verminderen van lichtvervuiling. We wachten de resultaten van de proef af".


Woldenaren kunnen hun mening over de proefopstelling kenbaar maken aan de gemeente bij Gerard Velthuis, telefoonnummer 14 0528.


///////////////////////////////////