Ingezonden persbericht


Persbericht - 15 mei 2009

De Nacht van 40 jaar Pinkpop op 3FM

Unieke live-opnames van 40 jaar Pinkpop on Request en online op 3FM.nl

Pinkpop bestaat dit jaar 40 jaar. Voor 3FM, dé vaste mediapartner van Pinkpop, aanleiding om op 21 mei een nacht lang in de archieven te duiken en de luisteraar te verwennen met onvergetelijke live-opnames van het festival. Van 22.00 tot 04.00 uur zendt 3FM voor de eerste keer in de geschiedenis deze unieke opnames uit. De 3FM-luisteraar kan die nacht zijn of haar favoriete Pinkpop-optreden aanvragen en opnieuw beleven: 40 jaar Pinkpop on Request dus!

Eric Corton trapt 'De Nacht van Pinkpop' om 22.00 uur af vanuit DeSmet in Amsterdam met een optreden van Mando Diao, die dit jaar voor het eerst op Pinkpop staan. Om 01.00 uur neemt Roosmarijn Reijmer het stokje van Eric over en draait de Pinkpop Requests tot 04.00 uur.

Stemmen op favoriet Pinkpop fragment

Op 3FM.nl kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete Pinkpop-fragment allertijden. Honderd bijzondere fragmenten zijn online te bekijken en te beluisteren. De uiteindelijke Top 10 wordt maandag 1 juni, de laatste dag van het festival, bekend gemaakt. De Top 10 is te horen op 3FM, te zien op Nederland 2 en de Top 3 wordt zelfs op het Limburgse festival zelf uitgezonden op de grote videoschermen naast het hoofdpodium! Stemmen kan via www.3fm.nl/pinkpop.

3FM Live wordt 3FM Pinkpop Live

Op het digitale radio kanaal, 3FM Live, is vanaf 21 mei 22.00 uur louter Pinkpop materiaal te horen. Tot aan de 40e editie van Pinkpop eind deze maand kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen en genieten van alle bijzondere en unieke opnames van 39 Pinkpopedities. Tijdens Pinkpop worden de opnames van dit jaar ook direct toegevoegd aan het 3FM Live kanaal.

3FM Serious Summer

3FM is dit jaar wederom te vinden op de belangrijkste pop/rock en dancefestivals. Zowel in Nederland als daar buiten. 3FM Serious Summer gaat op 30 mei van start op Pinkpop. Drie dagen lang zendt 3FM uit vanaf het festivalterrein in het Limburgse Landgraaf. Naast Pinkpop is 3FM deze zomer ondermeer te vinden op Awakenings, Zwarte Cross, Rock Werchter en Lowlands. Voor het eerst dit jaar staat 3FM ook op de grootste dancefestivals van Nederland; Sensation en Mysteryland.

Voor meer informatie over: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht