Persinformatie

Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 20-05-2009

Televisie
EÉNVANDAAG
Uitzending donderdag 21 mei
Nederland 1 - 18.15 uur

NIEUWE HERKENNINGSPOSTER MADELEINE MCCANN

Het is nu twee jaar geleden dat de 4-jarige Maddy McCann in Portugal werd ontvoerd tijdens een vakantie met haar ouders. Sindsdien is er niets meer van haar vernomen. EÉNVANDAAG zal op Hemelvaartsdag voor het eerst een videoreconstructie laten zien, gemaakt van de avond van de verdwijning. Aan de hand van drie zeer belangrijke getuigenverklaringen wordt de ontvoering, onder leiding van een privé-detective, nauwgezet in beeld gebracht. De ouders van Madeleine reageren op de videoreconstructie en komen uitgebreid aan het woord. Zij hopen dat meer getuigen zich zullen melden als ze de beelden zien.

De zaak is officieel gesloten en er wordt door de Portugese politie niet meer gezocht naar Maddy, maar de vader en moeder van Madeleine, Sean en Kate McCann, zoeken nog steeds.

De ouders hebben inmiddels ook het vooraanstaande Amerikaanse National Centre for Missing and Exploited Children uit Washington ingezet om een verouderingsfoto van Maddy te maken. Omdat het meisje nu twee jaar ouder is, ziet ze er inmiddels anders uit. Eerder werden in Amerika op deze manier kinderen teruggevonden die langer dan twee jaar spoorloos waren. De nieuwe foto (zie poster) geeft de ouders weer hoop dat hun dochter alsnog gevonden zal worden.

Kijk voor meer informatie op: www.eenvandaag.nl




EenVandaag