Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 25 februari 2009

NOORDERSLAG SENSATIE KYTEMAN'S HIPHOPORKEST OP 21 MEI IN WATT

De 21-jarige dirigent en trompettist Colin 'Kyteman' Benders was samen met zijn hiphoporkest absoluut de relevatie van afgelopen Noorderslag festival. Kyteman's 21-koppige Hiphop Orkest beperkt zich niet tot hiphop en brengt ook soul, jazz en big band. Op donderdag 21 mei nemen de 'hiphop Mozart' met zijn orkest je in WATT mee je mee naar het volgende level in de Nederlandse hiphop. De voorverkoop start zaterdag 28 februari om 10.00 uur.

Kyteman's Hiphop Orkest
Het plus minus 20-koppige hiphoporkest Kyteman van de 21-jarige Colin 'Kyteman' Benders bestaat uit 12 muzikanten en maar liefst 8 MC's; Reazun, King Jule, Omar Soulay, Unorthodox, Pax, GMB, GG, Master Surreal en Blaxtar (soms). Kyteman dirigeert zijn orkest met vaste hand en hoge hoed, zonder dat zijn trompetspel hieronder te lijden heeft. Overigens kent u Benders mogelijk als de trompettist van de Haarlemse hiphop/funkband Relax. Ook werkte hij samen met Voicst, Pete Philly & Perquisite, Krezip, C-mon & Kypski en de breakdansers van Ill Skill Squad.

The Hermit Sessions

Het gezelschap combineert op sublieme wijze hiphop met deels akoestische muziek. Opvallend is dat er voor alle muzikanten volop ruimte is om te improviseren, wat swing en luchtigheid in de dansbare nummers brengt. Ook op het onlangs

verschenen album 'The Hermit Sessions' klinkt Kyteman energiek, divers, zowel explosief als fluisterend, Engels- en Franstalig. The Hermit Sessions is de

uitermate geslaagde weerslag van Benders leven en visie op hiphop: optimistisch, origineel, muzikaal en grensverleggend. Een album vol invloeden uit klassieke

muziek, jazz, reggae, electro en rock en dat toch klinkt als een geheel. Rauw pompende elektronische rock van 'U-Town University' of de in het Frans gerapte 'Une Seule Fois'; The Hermit Sessions nemen je mee naar het volgende level in Nederlandse hiphop!

Op donderdag 21 mei is Kyteman's Hiphop Orkest live te aanschouwen in de grote zaal van WATT. De voorverkoop start op zaterdag 28 februari om 10.00 uur.

DO 21 MEI 2009 KYTEMAN'S HIPHOPORKEST @ WATT (GROTE ZAAL)

West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang 20.00u
Tickets a E 15 (excl. vvk) zijn vanaf zaterdag 28 februari om 10.00 uur verkrijgbaar via de voorverkoopadressen van WATT: www.watt-rotterdam.nl, de Primera winkels en Plato en Velvet Music in Rotterdam.

Www.watt-rotterdam.nl / www.kyteman.com

*** Einde persbericht ***

Noot voor de redactie /