Utrechts Festival a/d Werf opent kunstmatig en luchtig


Programma online op het nieuwe www.festivalaandewerf.nl

UTRECHT, 20090407 -- Michael Moore opent op 21 mei vanaf 17.00 uur het 24e Festival a/d Werf. Niet de echte, maar een reusachtige, veelkleurige en opblaasbare pinguïn die luistert naar dezelfde naam. Kan het nog onwerkelijker? Dit zestien meter hoge kunstwerk, een subtiel commentaar op de festivaltitel Get Real!, verrijst op de Neude. Hij vult zich met lucht terwijl het officiële startsein wordt gegeven.

Meteen daarna staan de eerste voorstellingen klaar om de tien festivaldagen af te trappen. Zoals Floris van Delft met zijn tweede theatrale debat Rechter kan niet. Hot Estonian Guys van NO99, waarin een groep mannen een dubieus plan hebben om de Estse natie te redden, beleeft zijn Nederlandse première.

De afsluiting van het festival is van hele andere orde. In de Twilight, de schemerzone waar werkelijkheid en fictie met elkaar aan de haal gaan, vindt de Museumnacht plaats. Een avontuurlijk programma dat bol staat van theater, dans, muziek en performance. Met onder andere Elle Bandita, Merlijn Twaalfhoven, de Vlaamse performance kunstenaar Lawrence Malstaf en slagwerkgroep Percossa met Dansgroep Amsterdam. Festival a/d Werf is programmeur en sluit, in deze samenwerking met Culturele Zondagen en acht Utrechtse musea, spetterend af.

Het festival presenteert zowel eigen Huis a/d Werf producties als externe producties uit binnen- en buitenland. De 24e editie van Festival a/d Werf, met ruim dertig producties op zo'n twintig Utrechtse locaties, vindt plaats van 21 t/m 30 mei. www.festivalaandewerf.nl





Ingezonden persbericht