Nieuw-Apostolische Kerk organiseert groot Europees jongerenevenement


Grootste evenement ooit in de geschiedenis van de Nieuw-Apostolische Kerk

DUSSELDORF (D), 20090507 -- Van donderdag 21 mei 2009 (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 24 mei 2009 organiseert de Nieuw-Apostolische Kerk een groot Europees evenement voor jongeren in Düsseldorf (D), onder de naam Europese Jeugddag 2009. Er worden circa 35.000 jongeren en begeleiders vanuit geheel Europa verwacht, waaronder ongeveer 650 deelnemers vanuit Nederland.

Al bijna drie jaar zijn veel enthousiaste mensen druk bezig met de voorbereidingen van dit grootste evenement dat ooit gehouden is in de geschiedenis van de Nieuw-Apostolische Kerk. In aanloop op het evenement is er menig sponsoractie georganiseerd door jonge gelovigen om geld in te zamelen voor deelname. Tijdens deze vier dagen zal de Messe Düsseldorf, met daarbij de aangrenzende LTU-arena, het domein zijn voor het gezamenlijk belijden en beleven van het geloof. Het evenement kent als motto: Christus, mijn toekomst! Er is een uitgebreid programma samengesteld dat inhoud geeft aan dit motto. Een greep uit het aanbod: podiumdiscussies over uiteenlopende onderwerpen, diverse muziekprogramma's, filmuitvoeringen, workshops, theologische voordrachten en sport en spel. De Nederlandse jongeren zullen aanwezig zijn met een zogenoemd Holland House, dat als rustpunt fungeert binnen het grote aanbod van activiteiten. Een plek waar jongeren elkaar in huiselijke omgeving op een ontspannen manier kunnen ontmoeten en van gedachten kunnen wisselen. Het hoogtepunt zal de kerkdienst op zondag 24 mei 2009 zijn, die de kerkleider, stamapostel W. Leber, zal houden in de LTU-arena, waar circa 50.000 deelnemers worden verwacht. Een vooruitblik, in Engel en Duits, op dit groots opgezette evenement is te vinden op de speciale website: www.ejt2009.eu.

De Nieuw-Apostolische Kerk is een internationale kerk met ruim 50.000 kerkgemeenten wereldwijd, waarvan 75 in Nederland. Uitgangspunt van haar leer is de bijbel. In Nederland wordt de Nieuwe Bijbelvertaling gebruikt in elke kerkdienst. De kerk kent drie sacramenten: de heilige waterdoop, de heilige verzegeling en het heilig avondmaal. Zij gelooft dat de heilige waterdoop de eerste genadedaad is van de drie-enige God aan de mens die in Jezus Christus gelooft. Bij de heilige verzegeling worden gaven van de heilige geest aan de gelovige afgedragen. Dit gebeurt door gebed en handoplegging van een apostel bij diegene is gedoopt. In de viering van het heilig avondmaal worden het lichaam en bloed van Jezus Christus, gesymboliseerd door een hostie met drie druppels wijn, uitgereikt en Zijn offer voor de mensheid herdacht. Dit vormt een hoogtepunt in elke kerkdienst. Verder neemt de wederkomstverwachting van Jezus Christus een centrale plaats in binnen het nieuw-apostolische geloof. Daarnaast hecht de kerk grote waarde aan de eigen verantwoordelijkheid van haar leden. Men is tegenover God persoonlijk verantwoordelijk voor zijn daden en gedrag. Uitgangspunten hiervoor zijn het evangelie van Jezus Christus en de waarden uit de tien geboden. Ook levert de kerk een actieve bijdrage aan missie en humanitaire hulp in binnen-en buitenland.

Momenteel behoren wereldwijd circa 11 miljoen christenen tot de Nieuw-Apostolische Kerk.





Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland