Alice in Wonderland expositie in Museum van de Twintigste Eeuw


HOORN, 20090521 -- Het Museum van de Twintigste Eeuw brengt in de zomer van 2009 een bijzondere tentoonstelling over Alice in Wonderland. Op Hemelvaartsdag, 21 mei 2009, gaat de expositie van start. Bij de samenstelling en vormgeving is rekening gehouden met jeugdige en volwassen bezoekers.

Honderden boeken en tientallen speelfilms hebben het fantasievolle avontuur van Alice verteld. De expositie toont het hele verhaal over de auteur, over de echte Alice, over de Disney-tekenfilm en de vele prachtige boekuitgaven uit tientallen landen. Boeiend voor kinderen én hun (groot)ouders. Dankzij een grote verzameling uit Westzaan kan het boeiende verhaal van de echte Alice Liddl, van de auteur Lewis Carroll (pseudoniem voor Charles Dodgson) en van het boek verteld worden.

Konijnenhol en doolhof
De expositie is via een konijnenhol te bereiken en bevat veel leuke en spannende onderdelen, zoals een Teaparty, lachspiegels en een doolhof. Een waar avontuur voor kinderen, maar ook hun ouders zullen opkijken van alle wetenswaardigheden rond Alice. Wist u dat Alice echt heeft bestaan en dat de schrijver van het beroemde boek, Lewis Carroll, in zijn tijd een hele goede fotograaf was en ook de echte Alice heeft gefotografeerd! Dit, en veel meer, komt u te weten op deze tentoonstelling.

Filmzaal met Disney-film
Op de expositie Alice in Wonderland zijn fragmenten van verscheidene Alice-films te zien. U ziet ook de eerste unieke Alice-speelfilm uit 1905. De bekendste film, de Disney-tekenfilm is als onderdeel van de tentoonstelling in zijn geheel in de museumfilmzaal te zien. Bezoekers zien dus niet alleen een leuke expositie, maar ook nog eens deze filmklassieker!

Expositie op tournee
De tentoonstelling Alice in Wonderland is samengesteld en geproduceerd door het Museum van de Twintigste Eeuw en zal volgend jaar aan enkele Nederlandse musea worden verhuurd.

Tot ziens in Wonderland!
Alice in Wonderland
21 mei t/m 1 nov. 2009
www.museumhoorn.nl





Ingezonden persbericht