Ingezonden persbericht


Persbericht: The Hague Jazz
Datum: 25 november 2008

CONCERT ROGER HODGSON ('the voice of Supertramp')
OPENT NIEUWE REEKS THE HAGUE JAZZ SPECIAL CONCERTS

Roger Hodgson (1950), dé stem van Supertramp, komt naar Den Haag! Veertig jaar geleden werd Supertramp opgericht, en nog steeds geldt het repertoire van deze band als de soundtrack van de jaren zeventig. Van albums als Crisis? What Crisis!, Crime Of The Century, Even In The Quietest Moments en Breakfast In America zijn tientallen miljoenen exemplaren verkocht. Het exclusieve concert op 21 mei 2009 in het World Forum te Den Haag markeert het begin van de nieuwe concertreeks The Hague Jazz Special Concerts. Zaterdag 29 November a.s. start de voorverkoop bij Ticketservice.

Zanger, gitarist en toetsenist Hodgson is verantwoordelijk voor grote hits als Give A Little Bit, Dreamer, School, Breakfast In America, It's Raining Again, Fool's Overture, Take The Long Way Home, The Logical Song en Even In The Quietest Moments. Al dertig jaar lang wordt er dagelijks minstens één van deze songs op de Nederlandse radio gedraaid. Hodgson is in 1983 uit Supertramp gestapt. Het tachtig musici tellende Metropole Orkest begeleidt Hodgson tijdens het ten gehore brengen van de bijzondere symfonische arrangementen van de grote Supertramp hits en een aantal songs die Hodgson in het afgelopen decennium heeft geschreven. Dankzij de vele baanbrekende samenwerkingen met grote pop-, rock- en jazzartiesten, van Ella Fitzgerald tot Brian Eno en Joe Cocker, van Astrud Gilberto en Stan Getz tot Gino Vannelli en Elvis Costello, heeft het Metropole Orkest een internationale sterrenstatus verkregen. Tijdens het concert met Roger Hodgson staat de jonge Britse dirigent Jules Buckley op de bok. Het Metropole Orkest is op de vierde editie van The Hague Jazz tevens 'Orchestra in Residence'. Op 22 mei treedt het orkest aan met de 94-jarige legendarische pianist Hank Jones, en op 23 mei met de Braziliaanse bossa nova stergitarist Ivan Lins. Met het concert van Roger Hodgson wordt de eerste editie van The Hague Jazz Specials ingeluid. Deze bijzondere concerten hebben tot doel een groot publiek in aanraking te brengen met de bijzondere sfeer van The Hague Jazz, in korte tijd tot het populairste en meest spraakmakende jazzevenement van Nederland uitgegroeid.

Concert Roger Hodgson & Metropole Orkest: donderdag 21 mei 2009 Festival: The Hague Jazz 22 & 23 mei 2009. Voorverkoop voor Roger Hodgson start a.s. zaterdag 29 november bij Ticketservice: www.ticketservice.nl; tel. 0900 - 300 1250. Tickets ¤42,50 - ¤57,50,- excl. xcl. reserveringskosten. Info www.thehaguejazz.com


---