Ingezonden persbericht


Programma Soestvrijstaal Festival bekend

De programmering van Soestvrijstaal Festival is grotendeels bekend! Op 21 mei, Hemelvaartsdag, is Openluchttheater Cabrio in Soest de place to be voor iedereen die zin heeft om te dansen en te genieten van streetdance, talentvolle bands, opzwepende dj's, en gevarieerde hiphop! Met meer dan twintig acts is er voor ieder wat wils: dansbare electropop van Hit Me TV, de Utrechtse hiphop/rock/funkband Marock & Roll, Amersfoortse rapper Jiggy Djé, de tweede en derde prijswinnaars van de DJ op de Dom contest en één van Nederlands grootste dj's: dj Hardwell. Daarnaast staat er ook veel talent uit Soest en omstreken op het festival: DJ Mrs G-Ezz, hiphop crew Onder Ons, Metro Mortale, Marius Sielcken, O/MN/A, JuR, DJ Jumixx, iScream en nog vele anderen!

Coaching
De jonge talenten worden gecoacht door professionele artiesten. Pax, bekend van onder meer Illicit en Kyteman's Hiphop Orkest en Arts the Beatdoctor, een internationaal bekende beats producer, zijn verantwoordelijk voor de coaching van Onder Ons. Danscoach Adam Woods, coachte al meerdere Nederlandse danskampioenen en voor Soestvrijstaal werkte met de dames van IScream aan een choreografie en Alexis de Roode, bekend van het poëziecircus in Utrecht is de coach van de talentvolle dichter Marius Sielcken.

Brede programmering
Het programma van het Soestvrijstaal Festival is breed opgezet. Naast muziek is er theater, beeldende kunst, fotografie, poëzie en dans. De mix van talent en kunstdisciplines staat centraal. Het festivalterrein verkennen is een belevenis op zich: in het bos wordt een beeldende expositie opgehangen en in de Poetry Corner worden binnen enkele minuten gedichten op maat gemaakt. Ook de dames van de bijzondere straattheateract Strip-It lopen rond en je kunt je eigen loops maken bij de kunstenaars van Looplala. 's Avonds zal vuurspuwer en jongleur Frank Nieuwenhuizen zorgen voor een spectaculaire show.

Soestvrijstaal Festival begint om 15.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Op het terrein van het sprookjesachtige openluchttheater is niet alleen een groot buitenpodium, er wordt ook een ministage voor de kleinere acts geplaatst. Voor mensen die zich even willen terugtrekken, biedt Soestvrijstaal Festival diverse lounge areas om even uit te rusten en te genieten van een hapje en een drankje.

Meer informatie
Kaartjes voor het festival kosten 5 euro en zijn behalve aan de deur ook te koop tijdens de Soestvrijstaal podiumavond op 1 mei a.s. in Artishock of via de website www.openluchttheatersoest.nl. Voor meer informatie over het festival en het programma, zie: www.soestvrijstaal.nl


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

SOESTVRIJSTAAL Festival: Hemelvaartsdag 21 mei 2009

15:00 - 23:00 uur in openluchttheater Cabrio, Soesterbergsestraat 140 in Soest

Programma: DJ Hardwell, Hit me TV, Marock & Roll, Jiggy Djé iScream, Metro Mortale en Marius Sielcken, O/M/A, DJ Mrs G-Ezz, Onder Ons, DJ Jumixx en Micro Maniac. En ook: Expo, Strip-it, Poetry Corner, Guitar Hero Wii, De Katoenfabriek, Frank Nieuwenhuizen ( jongleur/ vuurspuwer)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -