Ingezonden persbericht


Soestvrijstaal Festival zet jong talent op de planken

Op Hemelvaartsdag (21 mei) organiseert het Utrechtse Kaasschaafcollectief in Openluchttheater Cabrio in Soest het Soestvrijstaal Festival, met optredens van verschillende bands, gevarieerde hiphop, streetdance, dj's, poëzie en een openluchtexpo! Naast lokaal talent staan ook grotere acts op het podium, waaronder DJ Hardwell, Jiggy Djé, Hit Me TV en de Utrechtse hiphop/rock/funkband MaRock & Roll.

Jonge talenten op het podium
De afgelopen maanden hebben onder de vlag van Soestvrijstaal vier podiumavonden plaatsgevonden waarbij jong talent uit Soest en omstreken op de planken stond. Een aantal van hen heeft coaching gekregen van professionele kunstenaars en artiesten en is nu klaar om op het festival op te treden. Zo staan onder andere DJ Mrs G-Ezz, hiphop crew Onder Ons, poprockband Metro Mortale, dichter Marius Sielcken, singer-songwriter duo O/M/A, muzikant JuR, DJ Jumixx en danscrew iScream op het programma. Ook de tweede en derde prijswinnaars van de DJ op de Dom wedstrijd, georganiseerd door de Vrede van Utrecht, draaien een set op het festival.

Bijzonder aan het festival is dat zowel jong talent als gevestigde namen op het podium staan. Op deze manier wil de organisatie een spannende mix van verschillende genres creëren die een breed publiek aanspreekt. De sterren van morgen en de sterren van nu: ze zijn allemaal te zien op het festival.

Brede programmering
Op het terrein van het idyllische openluchttheater is niet alleen een groot buitenpodium, er wordt ook een ministage voor de kleinere acts geplaatst. Voor mensen die zich even willen terugtrekken biedt Soestvrijstaal Festival een lounge area om even uit te rusten en te genieten van een hapje en een drankje.

Alhoewel muziek centraal staat zijn ook andere kunstdisciplines vertegenwoordigd. In het bos wordt een beeldende expositie opgehangen en in de Poetry Corner worden binnen enkele minuten gedichten op maat gemaakt en ook de dames van straattheateract Strip-It lopen rond. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag: bij de kunstenaars van Looplala kan je je eigen loops maken die later die dag te horen zijn in een dj-set op het podium en bij de Katoenfabriek kunnen bezoekers hun eigen Soestvrijstaal shirt ontwerpen. 's Avonds zorgt jongleursduo Frank & Fabian voor een spectaculaire vuurshow.

Meer informatie
Het festival vindt plaats in Openluchttheater Cabrio aan de Soesterbergsestraat 140 in Soest, begint om 15.00 uur en duurt tot 23.30 uur. Kaartjes voor het festival kosten 5 euro en zijn behalve aan de deur ook te koop bij de VVV Soest, Cultuurpunt Soest of via de website www.openluchttheatersoest.nl. Voor meer informatie zie: www.soestvrijstaal.nl


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

SOESTVRIJSTAAL Festival: Hemelvaartsdag 21 mei 2009

15:00 - 23:00 uur in openluchttheater Cabrio, Soesterbergsestraat 140 in Soest Programma: DJ Hardwell, Hit me TV, Marock & Roll, Jiggy Djé, IScream, Metro Mortale en Marius Sielcken, O/M/A, DJ Mrs G-Ezz, Onder Ons, DJ Jumixx en Micro Maniac. En ook: Expo, Strip-it, Poetry Corner, Guitar Hero Wii, De Katoenfabriek, Frank & Fabian

Zie ook: www.soestvrijstaal.nl

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



Ingezonden persbericht