Ingezonden persbericht


Persbericht
Leidschendam, 18 mei 2009

Winkelopening tijdens Hemelvaartsdag

Aanstaande donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag. Op Hemelvaartsdag mogen alleen winkels met een ontheffing open zijn. De openingsmogelijkheden verschillen per gemeente, omdat Hemelvaart wordt gezien als een zondag. Detailhandel Nederland raadt daarom de consument aan van tevoren op de website van de desbetreffende winkel te kijken of deze open is.

Veel mensen zijn vrij en gaan shoppen op Hemelvaartsdag. Voor de bouwmarkten is het één van de belangrijkste dagen van het jaar. De consument is vooral op zoek naar producten om te genieten van het voorjaar en de aanstaande zomer. Naast nieuwe planten, tuinsets en buitenkeukens is ook zomermode in trek. Mensen die na de voorjaarsschoonmaak aan de slag gaan met de inrichting kunnen terecht op veel woonboulevards.

Detailhandel Nederland is de nieuwe vereniging van de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland en de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Detailhandel Nederland is aangesloten bij VNO-NCW en MKB-Nederland. Detailhandel Nederland vertegenwoordigt alle winkeliers van Nederland.