Ingezonden persbericht


De Meern, 18 mei 2009

Speel de hoofdrol in de nieuwe avontuurlijke game 'Anno: Create a New World'

Op 21 mei verschijnt 'Anno: Create a New World'; de nieuwste strategy game van Ubisoft, geschikt voor de Wii en Nintendo DS. In deze game worden jong en oud uitgedaagd: strategische denkers moeten de juiste beslissingen nemen en kinderen beleven leerzame en vrolijke avonturen in een ander tijdperk. 'Anno: Create a New World' is de leerzame en strategische game van deze zomer waarbij iedere minuut bol staat van interactief speelplezier.

In 'Anno: Create a New World' speel je de rol van William, de zoon van Koning George. Je hebt de opdracht gekregen om nieuwe werelden te ontdekken; je reis brengt je langs vele historische plekken en landen van de wereld. Aan jou de taak om deze gebieden te ontginnen, nieuwe steden te bouwen en leiding te geven aan de samenleving. Nieuwe culturen in andere landen en bijzondere uitvindingen geven je nieuwe aanwijzingen die bijdragen tot jouw succes. En je staat er niet alleen voor want met de co-op speelmogelijkheid kun je met twee spelers tegelijk aan het avontuur beginnen!

Kenmerken

- Specifiek ontwikkeld voor Nintendo Wii en DS.
- Speel de game op de Wii met alleen de Wii remote!
- Ontdek hoe je een samenleving moet leiden; zorg goed voor de schatkist en maak een goede planning.
- Sta open voor andere culturen uit het Oosten, want alleen gezamenlijk kan je de grootste steden bouwen.
- Plezier voor de hele familie.

De releasedatum voor 'Anno: Create a New World' is 21 mei 2009. De PC versie van deze game, 'Anno 1404', is vanaf 25 juni beschikbaar in de winkels.

Over Ubisoft
Ubisoft is een toonaangevende, beursgenoteerde internationale producent, uitgever en ontwikkelaar van videogames. Het bedrijf heeft een diverse line-up van producten en partnerships. Ubisoft is opgericht in 1986 en heeft eigen kantoren in 28 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Nederland en China. De groep distribueert haar eigen games in meer dan 55 landen. Met 22 studio's in 17 verschillende landen heeft Ubisoft bijna 5.000 ontwikkelaars in dienst. Ubisoft heeft een omzet behaald van 1,058 miljard euro over het fiscale jaar 2008/2009. Meer informatie is te vinden op www.ubisoftgroup.com.