Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Donderdag 21 mei 2009

'Hyves-special' in NOS Jeugdjournaal

Nederland 3

18.45-18.55 uur

Uitkomst 'Hyves-onderzoek' bij NOS Jeugdjournaal

De netwerksite Hyves is razend populair bij kinderen. Tachtig procent van de schoolkinderen is actief op Hyves. De meeste kinderen zijn positief en zouden Hyves niet willen missen, maar ze zijn ook behoorlijk kritisch. Dat blijkt uit een representatief onderzoek in opdracht van het NOS Jeugdjournaal. Meer dan 2000 kinderen hebben aan het onderzoek meegedaan. De redactie besloot het onderzoek te laten uitvoeren na klachten van kijkers over kettingbrieven. De kinderen kregen vragen voorgelegd als 'Wat zou je willen veranderen?' 'Vind je Hyves veilig?' 'Wat doe je met kettingbrieven?' en 'Waarover praat je met je vrienden/vriendinnen op Hyves?' Het onderzoek heeft opmerkelijke antwoorden opgeleverd. Donderdag a.s. presenteert het NOS Jeugdjournaal het resultaat.

Tijdens het NOS Jeugdjournaal op donderdag 21 mei (18.45-18.55 uur) wordt een 'Hyves-special' uitgezonden, waarin uitgebreid wordt ingegaan op de resultaten van het onderzoek van het populaire online fenomeen Hyves, dat sinds oktober 2004 bestaat en sindsdien als een komeet in populariteit is gestegen. In oktober 2008 telde Hyves 8 miljoen leden. In de special vertellen kinderen wat er volgens hen beter kan aan Hyves en gaat de directie van Hyves in op de kritiek. Ook is een item te zien over 'het zenuwcentrum' op de Hyves Headquarters.

De 'Hyves-special' van het NOS Jeugdjournaal wordt uitgezonden op donderdag 21 mei (NOS Jeugdjournaal, 18.45-18.55 uur, Z@pp, Nederland 3)

--- einde persbericht ---