Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Bergen op Zoom, 21-05-2009

Courage houdt Franse drugstoeristen aan

ROOSENDAAL: Op de Rijksweg A 58 ter hoogte van parkeerplaats
Spuitendonk zijn woensdagavond drie Franse drugstoeristen uit Maubeuge en Boussois aangehouden. Het drietal van 19, 24 en 33 jaar oud werd rond 20:00 uur in Roosendaal gespot door agenten van het drugsteam Courage. Tijdens een controle van de auto werd 16 gram hennep en hasj aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor mocht het trio weer richting Frankrijk vertrekken.

Roosendaler gooit bierfles door ruit buren

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag is aan de Memlincstraat een 26-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man gooide rond 15:30 uur een bierflesje door de ruit van de buren naar binnen. Niemand raakte daarbij gewond. De Roosendaler leeft in onmin met zijn buren. Na verhoor is hij heengezonden.

Politie vordert rijbewijzen in van hardrijders

ROOSENDAAL: Agenten van het regionaal Verkeershandhavingsteam uit Breda hebben woensdagavond op de Antwerpseweg een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Vijf automobilisten zijn tijdens de controle betrapt op forse snelheidsovertredingen en moesten hun rijbewijs inleveren. De maximum toegestane snelheid op de Antwerpseweg bedraagt 70 km/u. Een 35-jarige inwoner van Blaasveld spande de kroon met een snelheid van 144 km/u. De overige snelheden varieerden tussen 121 en 129 km/u. De ingevorderde rijbewijzen zijn opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Feit: stopafstand bij 120 km/uur is 24 auto's van gemiddelde lengte

In Nederland wordt intensief op snelheid gecontroleerd.
Snelheidscontroles vinden om drie redenen plaats. Allereerst omwille van de verkeersveiligheid, want snelheid speelt een rol bij elk verkeersongeval. Het milieu is een tweede goede reden: hoe harder een voertuig rijdt, hoe hoger het brandstofverbruik, hoe meer CO2-uitstoot en hoe meer geluidsoverlast. De derde reden is mobiliteit. Files ontstaan minder snel als weggebruikers met ongeveer dezelfde snelheid rijden. Bovendien is de kans op ongelukken kleiner, en ook dat scheelt files: bijna 13% van de files is direct te wijten aan een ongeval.

Laatst gewijzigd 21-05-2009 16:25 | © Regio Midden en West Brabant |