Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Teuge - Auto onder trein, 2 inzittenden overleden         |

Op donderdag 21 mei is om ongeveer 11:10 een auto geschept door een trein op een onbewaakte spoorwegovergang in Teuge. De twee inzittenden zijn hierbij om het leven gekomen. Hun identiteit is nog niet vastgesteld. De auto is enkele honderden meters door de trein meegesleurd, heeft vlam gevat en is volledig uitgebrand. Ook de voorzijde van de trein liep forse schade op. In de trein, waarin ongeveer 30 mensen zaten, raakte niemand gewond.


De auto reed richting het spoor over de Bottenhoekseweg; een onverharde weg. Het gaat om het spoortraject Apeldoorn - Deventer. De trein kwam tot stilstand bij de spoorwegovergang op de Holthoevensestraat in Teuge. De Verkeersongevallendienst van de politie en medewerkers van diverse andere betrokken instanties (Pro Rail, Inspectie Verkeer & Waterstaat ed) stelden direct een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. Er wordt rekening gehouden met het feit dat het om een ongeluk gaat en de bestuurder de trein mogelijk niet heeft gezien. Dit kan echter pas met zekerheid worden bevestigd als het onderzoek is afgerond.


De machinist en passagiers van de trein zijn in eerste instantie opgevangen bij een boerderij in de buurt, en later met een bus naar het station in Apeldoorn gebracht. Daar hebben sommigen ervoor gekozen om direct door te reizen naar huis, andere zijn opgevangen door Slachtofferhulp.


In verband met het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk heeft het enige tijd geduurd voordat de trein van de auto af konden worden gehaald. Vlak voor 16:00 uur is dit gebeurd en toen kon worden bevestigd dat sprake was van twee slachtoffers. Het zal naar verwachting nog enkele uren duren voordat de bergingswerkzaamheden zijn afgerond. Men hoopt het spoor aan het einde van de middag (rond 17:30) vrij te kunnen geven.


EINDE BERICHT


-----------------------

(





(



---- --