Ministerie van Defensie

Staatssecretaris opent Breda Jazz Festival

21 mei 2009, 15.47 uur

Met een druk op de enter-knop opende staatssecretaris Jack de Vries vanmiddag het Breda Jazz Festival. Daarmee gingen de live beelden van de 39ste editie van het festival met de "snelheid van een straaljager" wereldwijd de ether in, aldus de voorzitter van het festival, Antoine Trommelen.

De staatssecretaris, zelf fervent drummer en muziekliefhebber, legde in zijn openingswoord de link met Defensie, muziek en de stad Breda. "Ooit was Breda de gaststad van de militaire Taptoe", die nu al enige jaren in Rotterdam plaatsvindt. Zijn toespeling op een eventuele toekomstige terugkeer van de Taptoe naar Breda werd door de toehoorders met gejuich ontvangen.

"Maar ook met de aanwezigheid van de KMA sinds 1828 zijn Breda en Defensie onlosmakelijk met elkaar verbonden geraakt", aldus De Vries. Ook het hoofdkwartier van de Koninklijke Luchtmacht zetelt nu enige jaren in de stad Breda. Als vertegenwoordigers van beide Defensieonderdelen woonden Gouverneur van de Koninklijke Militaire Academie generaal-majoor Siem van Groningen en Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Jac Jansen de opening bij.

Het jazzfestival duurt tot en met zondag 24 mei.

Andere sites

* Breda Jazz Festival