Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Epe - Controles naar aanleiding van klachten over overlast|

De politie heeft woensdagmiddag- en avond 20 mei gecontroleerd op diverse locaties waarover regelmatig klachten binnenkomen bij de politie. Er is gecontroleerd op snelheid, overlast veroorzaakt door jeugd, vernielingen aan scholen en pleinen, fietsen in het winkelcentrum etc.


In totaal zijn 21 boetes uitgeschreven voor ondermeer fietsen in voetgangersgebied (3x), niet dragen van de gordel (7x), aanwezigheid op schoolplein buiten de toegestane tijden (2x), een snelheidsovertreding op de Hoofdstraat, een fietser die aan de verkeerde kant van de weg bijna een ongeval veroorzaakte en niet handsfree bellen.
In totaal zijn 59 blaastesten afgenomen. Één bestuurder, een 58-jarige man uit Emst, bleek op de Kerkstraat onder invloed en blies op het politiebureau 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

|     |Putten/Ermelo - Bromfietscontrole                         |

De politie heeft woensdag 20 mei samen met de Koninklijke Marcehaussee een bromfietscontrole gehouden in Putten en Ermelo. Bromfietsen zijn gecontroleerd op constructiesnelheid, hun bestuurders op het dragen van de helm en hun rijgedrag.


In totaal zijn 26 overtredingen geconstateerd, waaronder 11x een te hoge constructiesnelheid. De gemeten snelheden liepen uiteen van 55 t/m 88 km. per uur. Verder zijn bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van de helm (3x), onjuist bevestigde kentekenplaat en rijden over het fietspad (beide 2x). Naast de bromfietsers zijn ook diverse automobilisten bekeurd voor ondermeer het niet dragen van de gordel, het produceren van onnodig geluid en niet handsfree bellen.

|     |Nunspeet - Man aangehouden wegens openbaar dronkenschap   |

In de nacht van woensdag op donderdag 21 mei is een 30-jarige man, woonplaats onbekend, aangehouden wegens openbaar dronkenschap. De man werd slapend aangetroffen tegen de deur van een pand aan de Winckelweg in Nunspeet.


De politie ontving rond 05:30 uur een melding over de man, die aan deuren aan het rammelen zou zijn. Ter plaatse werd de man slapend aangetroffen. De man was dusdanig van de wereld dat hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is vanochtend na verhoor rond 11:30 in vrijheid gesteld met een boete wegens openbaar dronkenschap op zak.

|     |Ermelo - Jongen aangehouden voor heling bromfiets         |

Een 17-jarige jongen uit Ermelo is woensdagavond 20 mei aangehouden op verdenking van heling van een bromfiets.


De politie ontving van de eigenaar van de bromfiets een melding dat hij zijn bromfiets had zien staan achter een pand aan de Paul Krugerweg in Ermelo. De bromfiets was, samen met een andere bromfiets, in de nacht van zondag op maandag 18 mei weggenomen uit een trappenhuis in Ermelo.


Op de Paul Krugerweg zag een getuige de 17-jarige jongen even later wegrijden op de bromfiets. Hierop is hij aangehouden door de politie op verdenking van heling. De jongen verklaarde de bromfiets te hebben gevonden en deze te hebben overgespoten.
Ook de tweede gestolen bromfiets is in dezelfde omgeving teruggevonden, met een slot bevestigd aan een fietsenrek. Het slot is doorgeknipt en deze bromfiets is, net als de eerste, in beslag genomen door de politie om te worden overgedragen aan de rechtmatige eigenaar.


De 17-jarige jongen wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --