Drentse Wandelvierdaagse Odoorn


ODOORN, 20090517 -- Op 21 mei 2009 gaan voor de 21e keer duizenden wandelaars de schitterende omgeving van Odoorn verkennen. De frisgroene natuur is er helemaal klaar voor, de routes zijn gepland en de tenten op het evenemententerrein zijn opgebouwd.

Vele vrijwilligers zijn in actie om er ook dit jaar weer een gezellig, bruisend wandelevenement van te maken. Tijdens het Blarenbal op de zaterdagavond zullen bij de wandelaars en alle andere feestgangers uit de regio de voetjes wel van de vloer gaan. De intocht op zondagmiddag wordt muzikaal begeleid. Aan het einde van de vierdaagse krijgen de deelnemers die alle 4 dagen hebben meegelopen een medaille. Voor honden die 4 dagen met hun baasje hebben meegelopen ligt er een speciale oorkonde klaar.
Er kan gekozen worden tussen de afstanden 10, 20, 30 en 40 km per dag.

Jeugd Wandel 4-Daagse
Voor de leerlingen van de basisschool is er in samenwerking met leerlingen Recreatie van het Drenthe College een heel leuk programma samengesteld voor de Jeugd Wandel 4-Daagse. Rond het thema "Op de Boerderij" zullen er alle activiteiten plaatsvinden. Zo komt er een rietdekker, is er een kruiwagenrace, wordt er een bezoek gebracht aan kalfjes, is er een demonstratie klompen maken en wat te denken van een enorme stoet tractoren die op het terrein komt? De jeugd heeft een eigen tent tot haar beschikking en heeft ook eigen routes en afstanden (5 - 10 kilometer) Dit jaar zijn er al meer dan 150 kinderen vooraf aangemeld. Dat is een enorme stijging. Meestal melden de kinderen zich pas op het laatste moment aan.

Kennedymars
Voor de liefhebber van lange afstanden is er aan de vierdaagse nog de Kennedymars toegevoegd. Deze circa 80 kilometer lange tocht start op woensdag 20 mei om 22.00 uur en voert door Kibbelveen, Sleen, Noord-Sleen en 't Haantje.

Deelnemen voor één dag?
Voor iedereen die op het laatste moment nog wil besluiten om toch ook één of twee dagen mee te lopen of voor wie vier dagen net iets te veel van het goede is, is het mogelijk om per dag te bekijken of u gaat lopen en ook welke afstand u kiest.

Muziek en feest
Het gehele terrein zal gedurende 4 dagen bruisen en door diverse muzikale bijdrages een extra feestelijk tintje krijgen. Op zaterdagavond is het Blarenbal waarvoor een leuke band is uitgenodigd. De band zal allemaal swingende nummers spelen, zodat iedereen gemakkelijk in feeststemming kan komen. Voor het feest is iedereen welkom en de toegang is gratis.

Meer informatie:
Centraal kantoor: 0591 - 549955
Jeugd4-daagse Femmie van Megen 06-10217920
Routeleider: Esselien de Groot, tel. 06-51103514
Per e-mail: info@dw4d.nl
Website: www.dw4d.nl
Telefoonnummer startbureau tijdens de 4-daagse: 0591-512345





Ingezonden persbericht