Festival oude muziek in Deventer

Het Hemelvaartsweekend in Deventer is voor de liefhebber van oude muziek het moment om naar Deventer te komen

Op 21, 22 en 23 mei 2009 wordt voor de derde keer het Reincken Festival oude muziek Deventer georganiseerd, met als thema 'Muziek uit de Reformatie'. Vocaal en instrumentaal zal in een historische omgeving vooral aandacht worden geschonken aan werken van Jan Pietersz Sweelinck en zijn tijdgenoten, voorgangers en opvolgers (veelal leerlingen). De concerten vinden plaats op verschillende oude locaties in de mooie binnenstad van
Deventer.

In het drie dagen durende festival vinden maar liefst vijfentwintig concerten plaats. Korte concerten van een half uur maar ook avondvullende programma's. Daarnaast is er een lezing en een masterclass voor geselecteerde muziekschool studenten door virginaliste en oude muziekdeskundige Kathryn Cok, gratis voor toehoorders.

Aan het programma werken topmusici mee op het terrein van de oude muziek.
U ontmoet Kathryn Cok op virginaal; zij is een specialiste oude muziek en treedt regelmatig op als solist bij het Amsterdam Barok Orkest. Camerata Trajectina met muziek uit de Franse en Nederlandse Gouden Eeuw; de Sweelinck specialist Pieter Dirksen op klavecimbel; Klaas Stok met zijn ensemble Capella Isalana en Het Hemony Ensemble, dat vorig jaar ook te gast was op dit festival. Klaas Stok zal tevens een orgelconcert verzorgen.

Verder biedt het festival door middel van gratis fringe concerten een podium aan jonge veelbelovende musici en geven docenten van verschillende muziekscholen een concert.

De kaartverkoop van het Reincken Festival gaat via de website www.reinckenfestival.nl of via de Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2. De kassa is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Telefoon 0570 683500.

Voor uitgebreide informatie en de brochure met het bestelformulier kan men terecht op
www.reinckenfestival.nl
Links: http://www.reinckenfestival.nl

Noot voor de redactie: