Politie Noord- en Oost Gelderland
|     |Lochem - Man aangehouden na opstootje in café             |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 21 mei een 22-jarige man uit Lochem aangehouden op verdenking van mishandeling.

De politie kreeg rond 05:00 uur een melding over een opstootje in een café aan de Nieuwstad in Lochem. Ter plaatse bleek de verdachte door de beveiliging al uit het café te zijn gehaald. Hij zou meerdere klappen hebben uitgedeeld. Hierop is de man door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij is donderdag rond het middaguur heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.
|     |Zutphen - Vernieling en poging diefstal uit automaten     |

Drie nog onbekende jongens hebben in de nacht van woensdag op donderdag 21 mei de ruiten van een snoep- en een frsidranautomaat in de stationshal van Zutphen vernield, en geprobeerd spullen uit de automaten te stelen.

Rond 01:50 uur ontving de politie een eerste melding over de vernieling en poging diefstal. De ruiten van beide automaten bleken ingeslagen, de daders waren niet gezien. Na een kort gesprek met de stationsopzichter werden de ter plaatse gekomen agenten weggeroepen in verband met een andere melding. Rond 03:30 kwam de tweede melding vanuit de Stationshal. Één van de ruiten zou opnieuw zijn ingeslagen en deze keer waren er drie jongens gezien bij de automaten die goederen in tassen stopten. De opzichter is samen met schoonmakers achter de jongens aangerend maar is ze uit het oog verloren. Hierop heeft de politie in de omgeving gezocht naar de jongens, maar ze niet meer aangetroffen.

De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen van dit incident. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(



(

---- --