Skatebond Nederland


Persbericht skeeleren


Skatebond Nederland

www.skatebond.nl


Eerste titels NK baan voor Huisman, Mulder, Roosenboom, De Vries


Sjoerd Huisman is vanavond in Leiderdorp Nederlands kampioen geworden op de 15 km afvalkoers. Bianca Roosenboom won de afvalkoers bij de vrouwen. Ronald Mulder prolongeerde met 24,74 zijn titel op de 300 meter. Elma de Vries deed in een tijd van 27,78 hetzelfde bij de vrouwen.


Aanvankelijk was het onzeker of Huisman van start kon gaan vanwege een spierblessure. Hij bleef in de eindsprint Ingmar Berga (tweede) en Mark Horsten (derde) voor. "Afgelopen dinsdag heb ik een scan laten maken, en toen bleek de blessure al een stuk verbeterd," aldus Huisman. "Mijn been is van onder tot boven ingetaped, en zo kan ik meedoen. De sprintafstanden rijd ik niet, maar in een afvalkoers hoef je niet echt aan te zetten, het is meer tempo opbouwen naar de streep. Op die manier wil ik ook de puntenkoers en de aflossing rijden." Vorig jaar ontbrak Huisman op het baankampioenschap vanwege ziekte.
Bij de vrouwen prolongeerde Bianca Roosenboom haar titel van vorig jaar. Elma de Vries werd evenals vorig jaar tweede, Anniek ter Haar derde.


Achter Ronald Mulder werd zijn broer Michel tweede op de 300 meter in 25,09 en Mark Horsten (Haulerwijk) derde in 26,09. Daarmee zat er een volle seconde tussen de nummers twee en drie. Datzelfde was het geval bij de vrouwen. Bianca Roosenboom (Kampen) eindigde evenals vorig jaar als tweede in 27,90. De tijd die daarna kwam was die van Carla Zielman (Steenwijkerwold) in 28,90.
Het was voor het eerst dat Ronald Mulder (Zwolle) een 24'er op een Nederlandse baan reed. Zijn persoonlijk record van 24.6 reed hij op het EK van 2007 in Portugal. De Australiër Daniel Craig zette eerder deze maand nog een 24,93 neer op de baan van Medemblik. "Deze baan in Leiderdorp is erg mooi, maar ik schat in dat die van Medemblik en Purmerend nog iets sneller zijn," aldus Ronald Mulder. Er wordt gereden op een 400-meterbaan.
De veelvoudig Nederlands kampioen op deze afstand had in de serie met 25,4 niet alles gegeven. "Toen mijn broer, die in de finale vóór mij reed, 25,09 neerzette, wist ik dat ik onder de 25 moest kunnen duiken," zei Mulder.


Morgen worden in Leiderdorp de 1000 meter en de puntenkoers verreden, zaterdag de 500 meter en de aflossingsrace.


Uitslagen:


www.deskeelerbaan.nl


Karin Verhoef


Voor vragen n.a.v. dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Karin Verhoef, tel. 0348-415759 of 06-57379295, e-mail karinverhoef@hetnet.nl.