Universiteit Leiden


* Nieuws

Lezing over Afghaanse gezondheidszorg

Op vrijdag 22 mei geeft dr. Naseem, hoofd van de afdeling Public Health van HealthNet TPO in Kabul, een lezing over de gezondheidszorg in Afghanistan.

Na drie decennia oorlog probeert Afghanistan dankzij internationale hulp het land weer op te bouwen. Een van de belangrijkste sectoren is daarbij de gezondheidszorg. De Afghaanse overheid probeert zoveel mogelijk burgers te voorzien van basale medische zorg.

HealthNet TPO is momenteel een van de grootste hulpverleningsorganisaties in Afghanistan en is door de Afghaanse overheid geselecteerd om het nieuwe gezondheidssysteem te implementeren. Dr. Naseem gaat in zijn lezing in op dit gezondheidszorgsysteem en de manier waarop dit wordt ingevoerd.

De Universiteit Leiden en de Universiteit van Kabul werken samen op het gebied van de gezondheidszorg. Zo zijn in april 2009 drie Afghaanse artsen getraind bij de afdeling KNO van het LUMC en volgen tussen september en december 2009 vijf geneeskundestudenten een deel van hun studie aan het LUMC. De lezing wordt mede georganiseerd door Stichting Afghaanse Jongeren KEIHAN

Programma:
18.00 Ontvangst
18.15 Opening
18.30 Lezing dr. Naseem
19.15 Discussie
19.30 Borrel
Locatie:
Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), collegezaal 4.

Aanmelden:
svp op info@keihan.org

Webredactie - 19/05/2009