Nederlandse luchtgitaristen veroveren Europa wél

19/05/2009 15:45

Vergouw Consulting

Dat Nederland al vele jaren geen succes kent bij het Eurovisie Songfestival heeft de Nederlandse luchtgitaristen aangezet tot een extra inspanning om de wereld wel aan hun voeten te krijgen. Tijdens de twee laatste voorrondes in Almelo en Rotterdam kunnen de creatieve durfals hun kunsten vertonen om zich te kwalificeren voor de finale in Paradiso, Amsterdam op 26 juni a.s.. Van groot belang voor het eergevoel van de gemiddelde Nederlander, want Oranje scoort met luchtgitaristen, in tegenstelling tot met zangers, uitstekend in Europa.

Om zich voor de finale in Paradiso te kwalificeren dienen de luchtgitaristen zich echter nog wel te kwalificeren tijdens een van de voorrondes in het land. De laatste finaleplaatsen voor het Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap 2009 worden deze week vergeven tijdens voorrondes in Almelo (22 mei, Café De Stam) en Rotterdam (23 mei, LCC Larenkamp). De winnaars kwalificeren zich direct voor de finale, de nummers 2 en 3 worden maken kans op een wildcard. Voor de finale in Paradiso hebben zich inmiddels gekwalificeerd John Sniffler (kampioen 2008), Tremelo Theun (kampioen 2005, 2e in 2006), Pedro Elastico (2e in 2008), Evil Bert (winnaar voorronde Amsterdam), Lord of The Underworld en Jammin' Yannick.

'Het uiterst teleurstellende optreden van de Toppers tijdens het Eurovisie Songfestival inspireert ons in hoge mate om het voor ons land beter te doen bij het WK Air Guitar, dat ook dit jaar weer in Finland zal worden gehouden en inmiddels deelnemers uit 25 landen kent. Wij nemen het op tegen Amerikanen, Japanners, Australiërs en deelnemers uit heel Europa die het in eigen land soms tegen honderden concurrenten hebben moeten opnemen en desondanks staat Nederland bijna altijd in de top 5', aldus organisator Gyuri Vergouw, 'blijkbaar weten wij beter de smaak van de wereld te peilen dan het songfestival de smaak van Europa. Wij krijgen aanvragen voor optredens vanuit heel de wereld'. Vorig jaar werd de Nederlandse deelnemer John Sniffler 2e tijdens het WK in Oulu, Finland.

Het Nederlands Luchtgitaar Kampioenschap 2009 is de 7e editie van een van de bekendste cult-fenomenen van dit moment. De finale vindt als altijd plaats in de hoofdzaal van Paradiso, op 26 juni aanstaande vanaf 20.15. Presentatie zal in handen zijn van Rick de Leeuw en er zijn meerdere optredens, waaronder van het hard rock dweilorkest Blaas of Glorie.

Meer informatie is te vinden op www.luchtgitaar.nl





http://www.luchtgitaar.nl