Stadsdeel Zeeburg


---

Fietsfestijn met Leontien van Moorsel

20 mei 2009
Op vrijdag 22 mei organiseert stadsdeel Zeeburg een fietsfestijn voor Zeeburgse vrouwen en kinderen vanuit sporthal Zeeburg. Het festijn duurt van 's ochtends half tien tot half een.
Er zijn allerlei leuke fietsactiviteiten voor jong en oud. Voormalig wereld- en Olympisch kampioene Leontien van Moorsel gaat met fietsvriendinnen en vrouwen uit de buurt een fietstocht maken. Ook kunnen vrouwen zich deze ochtend opgeven als fietsvriendin en elkaar begeleiden bij het fietsen. Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik zal het evenement openen.

Fietstocht

De fietstocht met de fietsvriendinnen en buurtbewoonsters wordt gefietst over de Westelijke Merwedekanaaldijk richting Diemen. De tocht is niet te lang, want de vrouwen zijn nog niet gewend om grote tochten te rijden. Vrouwen moeten wel kunnen fietsen. De tocht is gratis, maar de vrouwen worden verzocht zich vooraf aan te melden. Vrouwen die geen fiets hebben, kunnen een fiets lenen. Aanmelden en een leenfiets bestellen kan tot en met woensdag 20 mei bij n.pekiner@zeeburg.amsterdam.nl.

Ladies Ride

Vrouwen die de smaak te pakken krijgen, kunnen op zondag 7 juni meedoen aan Leontiens Ladies Ride. Deze fietstochten van 15, 35 of 65 km worden vanuit het Olympisch stadion in Amsterdam georganiseerd. Voor meer info over de Ladies Ride op www.leontien.nl.

Fietsvriendinnen

Vrouwen die het leuk vinden om buurtbewoners te begeleiden bij het fietsen door de wijk, kunnen om 11.30 uur aanschuiven bij de informatiebijeenkomst over het project fietsvriendinnen.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit fietsfestijn kunt u contact opnemen met Marleen van den Heuvel, m.van.den.heuvel@zeeburg.amsterdam.nl, telefoon 06-52402132. Of kijk op www.sport.zeeburg.amsterdam.nl.
---