Gemeente Geertruidenberg


Afvalberichten

Milieustraat

Op vrijdag 22 mei is de milieustraat aan de Forellenweg 24 in Raamsdonksveer gewoon geopend.

Ophaaldata oud papier

Geertruidenberg en Raamsdonk

22 mei

Raamsdonksveer

29 mei

De komende vrijdagen wordt binnen de gemeente Geertruidenberg huis-aan-huis oud papier opgehaald. Oud papier en karton kunt u gebundeld of in dozen (dus niet in plastic zakken) aan de straat zetten. Dringend verzoek om zwaardere dozen bovenop lichtere dozen te plaatsen, zodat het papier niet over straat kan waaien bij harde wind of regen. Dit voorkomt vervuiling van uw wijk en onveilige situaties.

Hemelvaartsdag geen inzameling gft-afval in Raamsdonksveer

Op donderdag 21 mei wordt er geen groente- fruit- en tuinafval ingezameld in Raamsdonksveer. De vervangende route wordt op zaterdag 23 mei gereden.

Tijdstip van aanbieden afval

Wilt u ervoor zorgen dat u uw afvalcontainers en oud papier tijdig aanbiedt. Dit betekent om uiterlijk

7.30 uur. Regelmatig worden oud papier en afvalcontainers pas op een later tijdstip aan straat gezet. U loopt dan het risico dat uw afval/oud papier niet wordt ingezameld.

De gemeente heeft diverse meldingen ontvangen van geluidsoverlast van personen die laat in de avond de minicontainers buiten zetten. Dit geeft hinder voor de omwonenden. Daarnaast loopt u de kans dat anderen afval in uw minicontainer gooien.

Papierinzameling

Papier is een huishoudelijke afvalstof, die u als burger verplicht bent aan de gemeente af te geven. De gemeente streeft naar de inzameling van zoveel mogelijk oud papier en kan op deze manier de afvalstoffenheffing laag houden. Binnen de gemeente Geertruidenberg kunnen we zeer trots zijn op de grote hoeveelheid ingezamelde oud papier en karton. Bij de milieustraat aan de Forellenweg 24 in Raamsdonksveer kunt u ook oud papier en karton inleveren. Drankverpakkingen en piepschuim zijn geen oud papier, maar restafval.