Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 21 mei 2009

* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE KORT NA OVERVAL WONING

ROTTERDAM - Politiepersoneel heeft woensdagavond een 32-jarige Rotterdammer gearresteerd kort na een overval op een woning aan de Enk. Een aantal nog onbekende mannen drong rond half zes 's avonds de woning in en bedreigde de 45-jarige bewoner met een vuurwapen. De overvallers zijn korte tijd later de woning uitgevlucht met nog onbekende buit. De bewoner raakte niet gewond. Mede dankzij getuigenverklaringen van oplettende buurtbewoners, heeft de politie na een klopjacht op de overvallers een verdachte aangehouden. Hij is een auto op de Johannes Brandstraat gearresteerd middels een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten). De Rotterdammer is in verzekering gesteld en wordt verhoord. De recherche stelt een uitgebreid onderzoek in om ook de andere verdachten aan te gaan houden.


* POLITIE ARRESTEERT VIER MENSEN NA UIT DE HAND GELOPEN

VERJAARDAGSFEEST
ROTTERDAM - Politiemensen hebben donderdag in de vroege ochtend vier verdachten aangehouden na een ruzie op een verjaardagsfeest aan de Frans Bekkerstraat. Rond drie uur kreeg de politie meerdere meldingen dat er een ruzie was ontstaan op een verjaardagsfeest in een woning. In de tuin was er ruzie tussen een aantal groepen familieleden. De politie probeerde een 26-jarige Rotterdammer uit de tuin te krijgen die maar bleef schreeuwen. Hij weigerde legitimatie te geven en werd aangehouden. Een 19-jarige Rotterdammer sprong vervolgens op de rug van een politieman en werd eveneens aangehouden. Beide verdachten werkten niet mee. Nadat agenten weg waren gegaan, kregen zij weer de melding dat er gevochten werd op de Frans Bekkerstraat. Bij de woning arresteerden politiemensen weer twee mannen, een 21-jarige Rotterdammer en een 22-jarige man uit Nieuwegein, nadat zij daar mensen hadden bedreigd met de dood. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en vastgezet voor verhoor.


* OVERVAL WONING
ROTTERDAM - De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart naar een overval op een woning aan de Wilbertoord. Een aantal nog onbekende mannen drong rond vier uur zondagochtend de woning in, waar op dat moment de 24-jarige bewoonster, haar vijfjarig zoontje een 25-jarige vriend van de vrouw waren. De 25-jarige Rotterdammer vluchtte de woning uit. De overvallers eisten geld en bedreigden het 24-jarige slachtoffer en haar zoontje. Met nog onbekende buit gingen de daders er vandoor. De politie stelt alles in het werk om de verdachten zo snel mogelijk aan te gaan houden.


* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR BEZIT DRUGS

ROTTERDAM - Politiepersoneel heeft woensdagavond een 36-jarige Rotterdammer aangehouden voor drugsbezit. Agenten waren rond half negen aan het surveilleren op de Boelstraat na klachten van drugsoverlast. De verdachte werd staande gehouden na een aantal tips dat hij drugs zou dealen. Hij bleek in het bezit te zijn van meerdere gebruikershoeveelheden hard drugs en werd gearresteerd.


* POLITIE HOUDT CONTROLES TEGEN SCOOTEROVERLAST

ROTTERDAM/MOORDRECHT/NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van de regio Rotterdam-Rijnmond hebben woensdagmiddag en -avond in samenwerking met de politie Hollands-Midden op diverse locaties controles gehouden om de overlast van scooters en bromfietsen aan te pakken. Ook personeel van de Groenservice Zuid-Holland assisteerde tijdens de controle. Tussen twee uur 's middags en tien uur 's avonds werd gecontroleerd op de Iersestraat en IJssellaan in Nieuwerkerk aan den IJssel, de Smidse in Moordrecht, de Laan Dada, Brandingdijk en Schollevaartsedreef in Rotterdam. In totaal werden 118 bromfietsen gecontroleerd waarna 74 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen, rijden zonder verzekering, rijden zonder rijbewijs, niet handsfree bellen, geen goedgekeurde/goed passende helm dragen en technische mankementen. De politie arresteerde een bestuurder voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij moest eveneens nog een openstaande boete van 150 euro betalen en bleek zonder rijbewijs en verzekering te rijden. Zeven bromfietsen bleken een dusdanige hoog vermogen te hebben, dat het kentekenbewijs werd ingevorderd. De eigenaar moet de scooter/bromfiets binnenkort bij de RDW aanbieden voor een keuring en mag tot de goedkeuring niet meer rijden. Hoogst gemeten constructiesnelheid/vermogen bedroeg 89 km/uur.

Huiszoekingen
Bekenden van elkaar
Meerdere aanhoudingen