Politie Groningen

Vrijdag 22 mei 2009

Provincie Groningen, 22-05-2009

Groningen: man aangehouden voor mishandeling portier

Een 25-jarige man uit Groningen is donderdagnacht door de politie aangehouden bij een horecagelegenheid in de Poelestraat in Groningen. De man werd door de portier de toegang geweigerd, omdat hij geen collegekaart bij zich had. Toch wist hij binnen te komen. Toen de portier hem hierop aansprak gaf hij de horecamedewerker een kopstoot. Deze liep hierdoor letsel aan het hoofd op. Agenten sloegen de horecabezoeker in de boeien. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden voor vernieling

Een 32-jarige man uit Groningen is donderdagnacht door de politie op de Westersingel in Groningen aangehouden voor vernieling. Agenten spraken daar met een automobilist die vertelde dat de verdachte even daarvoor een deuk in zijn auto had geschopt. Tijdens de aanhouding van de man beledigde hij de agenten. De politie zoekt uit wat de aanleiding van de vernieling was. Tegen de verdachte is ook proces-verbaal opgemaakt voor de belediging.

Groningen: dieven door politie aangehouden

Twee 18-jarige mannen, een uit Groningen en de andere met een onbekend woonadres, zijn donderdagnacht door de politie aangehouden voor poging tot diefstal. De agenten stelden op de Oostendeweg in Groningen een onderzoek in, omdat even daarvoor zou zijn geprobeerd in te breken in een daar geparkeerde auto. De dienders zagen op dat moment twee mannen met donkere kleding aan verdwijnen in de rietkraag aan het Oude Winschoterdiep. Met een politiehond werd naar de mannen gezocht. Na ongeveer 20 minuten werden de verdachten aangetroffen, hun kleding was nat. De geparkeerde auto heeft schade aan het portierslot. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man aangehouden na mishandeling

Een 43-jarige bewoner uit de Barnsteenstraat in Groningen is donderdagavond aangehouden na een mishandeling. De man zou zonder reden een familielid hebben geschopt en geslagen. De verdachte zei na zijn arrestatie zich niets meer te kunnen herinneren. Het slachtoffer liep letsel op aan een hand en het gezicht.

Haren: restauranthouder geschopt en geslagen

De eigenaar van een restaurant uit Haren werd donderdagavond geschopt en geslagen nadat hij verhaal probeerde te halen over een vernieling. Een trekker met aanhanger met daarop feestende voetballers en supporters had een reclamebord van het restaurant bij de rotonde aan de Vondellaan geraakt waardoor deze volledig werd vernield. De trekker reed in eerste instantie door. Toen deze later terugreed, hield de restauranteigenaar de trekker tegen om de schade te regelen. Toevallig langsrijdende agenten zagen dat de man door een van de inzittenden van de aanhanger vol in het gezicht werd geslagen en werd geschopt. De verdachte, een 30-jarige inwoner van Appingedam, werd direct aangehouden. Hij verklaarde dat de horecaman zijn vingers had omgedraaid en zijn t-shirt had gescheurd maar ontkende te hebben geslagen. Hij is na verhoor en het opmaken van proces-verbaal op vrije voeten gesteld

Musselkanaal: alcomobilist opnieuw in de fout en aangehouden

Een 36-jarige man uit Musselkanaal werd donderdagnacht op de Kruisstraat in zijn woonplaats door de politie aangehouden. De automobilist had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek hij 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het was niet de eerste keer dat de man was gepakt. In het voorjaar van 2008 had hij al eens in een auto gereden terwijl hij had gedronken. Toen bleek hij
1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie heeft zijn rijbewijs naar het Openbaar ministerie gestuurd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Uithuizen: vrouw vernielt tuin

De politie arresteerde donderdagavond een 58-jarige inwoonster van Uithuizen nadat ze zoals het nu lijkt bij een buurtgenoot aan de Botter diverse zaken had vernield. Met name de tuin van de gedupeerde moest het ontgelden. Daar werden bloemen uit de grond getrokken en een fontein en een beeld vernield. Ook was een brievenbus van de muur getrokken. Toen agenten bij het huis van de vrouw kwamen, wilde ze opnieuw naar de woning van de buurtgenoot. Voordat ze daar aankwam, werd de vrouw, die onder invloed van alcohol was, aangehouden. Ze wilde in eerste instantie geen verklaring voor haar gedrag afleggen. De vrouw is ingesloten.