Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 22-05-2009

Vernielingen

VIANEN De politie hield op donderdagavond 21 mei een man aan op verdenking van vernieling.

Rond 23.15 uur kreeg de politie de melding dat een man een ruit van een horecagelegenheid aan de Voorstraat had vernield en dat er werd gevochten. Agenten gingen ter plaatse en de rust bleek teruggekeerd. Zij spraken met de eigenaresse. Zij verklaarde dat een klant problemen had veroorzaakt en dat hij door medewerkers uit de gelegenheid was gezet. Vervolgens had hij een ruit van het pand vernield en was weggerend. Bij een onderzoek in de omgeving werd de verdachte niet aangetroffen.

Rond 23.50 uur kreeg de politie de melding dat de verdachte was teruggekomen en nu drie ruiten had vernield. Weer gingen agenten ter plaatse en zij zagen de verdachte op de Westdijk lopen. Hij had verwondingen aan zijn hoofd en arm. De agenten hielden de verdachte, een 22-jarige man uit Vianen, aan. Daarbij verzette hij zich hevig.

Gezien zijn verwondingen werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden de verwondingen aan zijn hoofd en arm gehecht. Daarna is hij naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfiets gestolen

IJSSELSTEIN Twee jonge jongens werden op donderdagavond 21 mei op heterdaad op de diefstal van een bromfiets betrapt en aangehouden.

Rond 19.05 uur zag een getuige dat twee jongens op het Eurovisieplein met een op slot staande bromfiets aan het slepen waren. Hij zag dat zij ermee wegliepen naar het Omroepplein. Hij belde de politie en direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse.

De agenten hielden op het Omroepplein de twee verdachten, jongens van 13 jaar uit IJsselstein, aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Toen de agenten de bromfiets aan het inladen waren, kwam de eigenaar ter plaatse. Hij kreeg zijn eigendom terug en deed aangifte van diefstal.

Onder invloed

TULL EN T WAAL Een beginnend bestuurder moest op donderdagochtend 21 mei zijn rijbewijs inleveren omdat hij weer te veel aan Bacchus had geofferd.

Rond 08.15 uur controleerden agenten op de Lekdijk een 22-jarige automobilist uit Nieuwegein. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 440 ug/l, vijf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Het bleek de derde keer te zijn dat deze beginnend bestuurder met alcohol op achter het stuur werd betrapt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw mishandeld

LOPIK Een vrouw werd op woensdagochtend 20 mei kennelijk zonder enige aanleiding mishandeld.

Tussen 08.00 uur en 08.15 uur fietste een 21-jarige vrouw uit Lopik in de tunnel onder de Provinvcialeweg bij het Raadhuisplein. Zonder enige aanleiding werd zij plotseling aangevallen door een man. Zij werd geslagen, viel en kwam daarbij op haar achterhoofd terecht. Mogelijk is zij daarbij kort buiten bewustzijn geweest. De verdachte zou het park in zijn gerend.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met het slachtoffer. Zij had letsel aan haar knie, hand, nek en hoofd. Zij werd in verband met haar nekklachten per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht.

De verdachte was een negroïde man, 20 30 jaar, ± 1.80 meter, licht gezet postuur, kort zwart haar. Hij droeg een spijkerbroek, een donkerkleurig trainingjack en hij had een zonnebril op.

Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.