Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 22-05-2009

Rijbewijs kwijt

MAARSSEN Een beginnend bestuurder raakte in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 mei zijn rijbewijs kwijt omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 00.20 uur controleerden agenten op de Diependaalsedijk een 20-jarige automobilist uit Maarssen. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij moest mee naar het politiebureau. Daar blies hij bij de ademanalyse 375 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Maarssenaar is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kop-staart

MAARSSEN Een automobiliste raakte op woensdag 20 mei gewond bij een kop-staartaanrijding.

Rond 18.30 uur reed een 40-jarige automobiliste uit Maarssen over de afrit Maarssen van de Zuilense Ring. Aan het eind van de afrit remde zij af om rechtsaf de Sweserengseweg op te kunnen rijden. Een achter haar rijdende 25-jarige automobilist uit Utrecht zag dit kennelijk te laat, met een kop-staartaanrijding tot gevolg.

De Maarssense had veel last van haar nek. Daarom werden door de brandweer de beide linkerportieren uit de auto geknipt. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zij mocht na uitgebreid onderzoek het ziekenhuis verlaten. Zij hield nekletsel en hoofdpijn aan het ongeval over.

Geen sigaret, dan klappen

BREUKELEN Een verwarde vrouw reageerde op woensdag 20 mei zeer agressief toen zij niet de sigaret kreeg waar zij om vroeg.

Rond 12.15 uur stonden twee zussen van 22 en 24 jaar uit Amsterdam op het perron op het station. Zij zagen dat een vrouw woorden had met twee vrouwen en hoorden dat de vrouwen de politie wilde bellen. Vervolgens kwam die vrouw naar beide zussen toe en vroeg hen om een sigaret. Zij antwoordden dat zij niet rookten en dus geen sigaretten hadden. De vrouw liep verder, maar kwam vervolgens terug. Zij was verbaal uiterst agressief en ging dicht bij de 24-jarige Amsterdamse staan. De 22-jarige zus ging daar tussen staan en kreeg vervolgens klappen van de vrouw. De eerste klappen wist zij af te weren, maar de derde was vol op haar neus. Die begon meteen hevig te bloeden.

De politie kwam ter plaatse en hield de verdachte, een 28-jarige vrouw uit Utrecht, aan. Zij is naar het politiebureau overgebracht. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De vrouw was geestelijk verward en mogelijk onder de invloed van drugs. Zij is door een arts van de crisisdienst beoordeeld, maar hoefde niet verplicht te worden opgenomen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Te veel op

MAARSSEN Agenten hielden op woensdagavond 20 mei een automobilist aan omdat hij te veel alcohol achter zijn kiezen had.

Rond 22.35 uur controleerden agenten een 24-jarige automobilist uit Utrecht op de Amsterdamsestraatweg. Hij bleek te veel alcohol te hebben genuttigd en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 585 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.