Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 22-05-2009

Politiecontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 21 mei controles gehouden in het centrum van Utrecht. Op de Catharijnesingel werd vooral het verkeer gecontroleerd. Dit leverde 23 bekeuringen, een betaalde openstaande boete en een aanhouding op.

Agenten lieten 51 bestuurders blazen; één bestuurder had teveel gedronken en werd aangehouden (330 ug/l). Drie personen hadden geen rijbewijs bij zich, één bestuurder had zijn lading niet veilig vast gemaakt, acht weggebruikers negeerden het rode verkeerslicht, acht droegen geen autogordel, twee belden niet handsfree tijdens het rijden en één bestuurder maakte geen gebruik van de rechter rijbaan. Een man stond nog gesignaleerd voor een openstaande boete en betaalde die direct.

Man beroofd van portemonnee

UTRECHT Een 49-jarige Utrechter is donderdag 21 mei, rond 23.40 uur beroofd van zijn portemonnee. De man verliet een horecagelegenheid aan de Vleutenseweg, toen twee mannen hem aanspraken. Zij vroegen hem de weg, maar een van hen griste snel de portemonnee uit de achterzak van het slachtoffer. Beiden renden toen weg richting Oog in Al.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900-8844.

Groep mannen keert zich tegen politie

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 21 mei op donderdag 22 mei grote moeite gehad om twee mannen aan te houden.

Bij de meldkamer kwam woensdag rond 23.30 uur de melding binnen van een groep mannen, die een besloten horecagelegeheid aan de Drift binnen wilde gaan. Bij de woning troffen agenten de mannen aan. De sfeer was grimmig. Dit uitte zich onder andere in het duwen van een van de agenten. Degene die dat deed, een 24-jarige Utrechter, werd direct aangehouden. Na deze aanhouding keerde de groep zich tegen de agenten. Hierop kwam versterking. Ook de groep breidde zich echter uit van dertig tot plm. vijftig personen. Vervolgens waren de agenten genoodzaakt om op linie de groep op afstand te houden. Ook was het noodzakelijk om enkele keren de wapenstok te gebruiken en werd een diensthond ingezet. Een 18-jarige Utrechter maakte nog denigrerende opmerkingen naar de agenten, waarop ook hij werd aangehouden. Uiteindelijk wisten de agenten de groep uiteen te drijven, waarna de rust weerkeerde. De twee aangehouden mannen hadden alcohol gedronken. In het politiebureau maakte de 24-jarige nog zijn excuses voor zijn gedrag.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT Bij de politie kwam donderdag rond 06.40 uur de melding binnen van een mogelijke fietsdiefstal op de Jutfaseweg. In de omgeving wist de politie twee mannen op een fiets aan te houden, die aan het signalement voldeden. Het tweetal, beide Utrechters in de leeftijd van 17 en 20 jaar, werden aangehouden.

Een dag eerder hadden agenten op de Burgemeester Norbruislaan rond 16.10 uur een 16-jarige Utrechter aangehouden die op een fiets reed, waarvan het originele slot was verwijderd. De fiets bleek echter als gestolen te boek te staan. De vader van de verdachte had de tweewieler eerder via internet gekocht. Hij wordt nu verdacht van heling.

Ernstige aanrijding

UTRECHT Op de Biltse Rading, bij de afslag van de A27, vond woensdag rond 11.15 uur een ernstige aanrijding plaats. Volgens getuigen negeerde een 24-jarige automobilist uit Bilthoven het rode licht, waarop hij met hoge snelheid tegen de auto van een 62-jarige man uit Deest reed. Beide autos werden hierdoor volledig vernield. De autobestuurders moesten naar het ziekenhuis. De Bilthovenaar kwam er met enkele schrammen van af en werd na behandeling aangehouden. De andere bestuurder brak onder meer verschillende ribben en moest in het ziekenhuis blijven.

Gestoken na geluidsoverlast

UTRECHT Op de Dollardstraat vond donderdag 22 mei rond 12.30 uur een vechtpartij plaats, waarbij een 58-jarige Utrechtse vrouw met een mes in haar hoofd werd gestoken.

De politieagenten troffen de gewonde vrouw voor de woning aan. Getuigen wezen de woning van de 49-jarige verdachte aan, die op dat moment naar buiten kwam. Hij werd direct aangehouden.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het UMC, waar zij met wat hechtingen weer naar huis kon. Aanleiding voor de steekpartij was geluidsoverlast.