Politie Hollands Midden

Datum: 22 mei 2009

Leiden Aanrijding na rijden door rood licht

Op woensdagavond 20 mei omstreeks 20.50 uur vond er op de kruising van de Churchilllaan en de Vijf Meilaan een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 24-jarige man uit Alphen aan den Rijn reed door rood de kruising op, waarna hij een 23-jarige vrouw uit Leeuwarden aanreed. De brandweer heeft de vrouw uit de auto gehaald. Zij is met hoofdletsel per ambulance naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Op de kruising zijn er wegwerkzaamheden, waardoor de verkeerslichten die boven de weg hangen afgeplakt zijn. De twee verkeerslichten aan beide zijden van de weg branden wel. De Alphenaar verklaarde aan de politie dat hij deze twee verkeerslichten niet opgemerkt had, waardoor hij uiteindelijk door rood reed.

Bergambacht Eigenaar van auto met schade gezocht Op dinsdag 19 mei meldde zich aan het politiebureau een bestuurster uit Cabauw. Zij vertelde dat zij mogelijk in Bergambacht bij het parkeren van haar auto achter de Marskramer schade had gereden. Ze wilde daar rond 11.00 uur parkeren, toen dit niet lukte heeft zij een andere parkeerplaats opgezocht. Later zag zij pas dat zij schade aan de voorkant van haar auto had en heeft het idee dat zij ook een andere auto heeft beschadigd. Om de schade af te handelen wil zij graag in contact komen met de eigenaar van deze auto. De eigenaar wordt dan ook verzocht contact op te nemen met de politie op het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Lekkerkerk Getuigen gezocht van mishandeling Op donderdagavond 21 mei omstreeks 23.30 uur kreeg een 48-jarige man uit Bergambacht it het niets een klap van een onbekende man op de Burgemeester van de Wilgenstraat. Agenten troffen het slachtoffer aan op het Raadhuisplein. Op basis van de getuigenverklaring van het slachtoffer en andere getuigen konden de agenten een 47-jarige verdachte uit Nederlek aanhouden. De verdachte was onder invloed van alcohol en is op het politiebureau ingesloten. Getuigen die meer over het incident weten, worden verzocht te bellen naar 0900-8844.

Zevenhuizen Snelheidscontrole op de Zuidplasweg Het Regionale Verkeershandhavingsteam (RVHT) heeft op de Zuidplasweg (N219) op woensdag 20 mei, tussen 14.15 en 22.15 uur, een snelheidscontrole gehouden. De maximaal toegestane snelheid van 80 km/h werd 247 keer overtreden. De hoogst snelheid die gemeten werd was 128 km/u.

Het Verkeershandhavingsteam controleert regelmatig op de Zuidplasweg om de snelheid van weggebruikers terug te dringen en de verkeersveiligheid te verhogen. Het komt nog te vaak voor dat mensen te hard rijden op deze weg. Snelheden boven de 100 km/u zijn niet zeldzaam, helaas het aantal ongelukken waarbij gewonden vallen ook niet. Het RVHT zet de controles voort.

--- einde berichten ---



Politie Hollands Midden