Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 22-05-2009

Politie onderzoekt brand in aanhangwagen

ASSEN Donderdagnacht is brand ontstaan in een aanhangwagen in de Vennebroekstraat. De aanhanger zat achter een personenauto gekoppeld. Vermoedelijk is er vuurwerk onder het dekzeil gegooid, getuige een knal die buurtbewoners hebben gehoord. Even later brandde de aanhangwagen. De politie onderzoekt deze zaak.(2009013338)

Aangehouden na graffiti

EMMEN Donderdagnacht rond half vier kreeg de politie een melding van twee knapen die aan de Klokkenslag graffiti zouden spuiten op een witte glasbak. Agenten troffen verse graffiti aan op de bewuste glasbak en gingen op onderzoek uit. De melder had een goed signalement gegeven en even later zagen de agenten de twee vermoedelijke daders fietsen. Bij controle bleek dat ze zwarte stiften bij zich hadden en ook hun handen zaten onder de zwarte vegen. Ze werden aangehouden en kregen op het bureau een bekeuring uitgereikt. Het gaat om twee jongemannen uit Emmen van 22 en 24 jaar oud. (2009013348)

Politie onderzoekt inbraak sportcomplex

WEITEVEEN Donderdagnacht is ingebroken in het sportcomplex aan de Ingenieur Biewengaweg. De kantine van de voetbalvereniging is doelwit geweest. Eenmaal ter plaatse bleek de agenten dat ook in de sporthal en de peuterspeelzaal was ingebroken. Diverse ruimtes zijn doorzocht en het is nog niet duidelijk of er, behalve wat snoepgoed, iets is weggenomen. De politie onderzoekt deze zaak. (2009013357)

Aangehouden met drugs

EMMEN Na een melding van een dronken man aan de Valtherzandweg troffen agenten de bewuste man daar aan. Hij bleek in ieder geval drugs te hebben gebruikt. Hij had ongeveer honderd XTC-pillen bij zich, waarvoor hij is aangehouden. De man, een 24-jarige Emmenaar, is ingesloten voor een nader onderzoek. Hij stond al op de rol van de rechtbank om op 29 juni daar te verschijnen vanwege het bezit van GHB. Deze zaak komt er nu bij. (2009013270)

Kind gewond bij aanrijding

RODEN Donderdagmiddag is een vijfjarig jongetje uit Roden op de Markiezenhof aangereden door een personenauto. De bestuurder, een 22-jarige man uit Roden, had het kind, dat van rechts kwam, te laat gezien. Het jongetje is met een gebroken been naar het UMC Groningen gebracht. (2009013289)

Getuigen gezocht straatroof

BUNNE De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, gepleegd op 8 mei. Op die bewuste donderdag, tussen 15.00 en 15.15 uur, reed een 75-jarige man uit Paterswolde op de weg van Peize naar Donderen. Voor de rotonde bij Bunne zag hij twee autos in de berm staan en hij dacht dat een auto pech had en hij mogelijk kon helpen. Een van de autos was een Mercedes. Toen hij uitstapte kwamen twee mannen op hem af en vroegen in gebrekkig Duits om geld. Doordat ze steeds dwingender en bedreigender overkwam heeft hij uit angst een van de mannen uiteindelijk honderd Euro gegeven. Daarna kon hij in de auto stappen en wegrijden. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Mensen die op donderdag 8 mei tussen 15.00 en 15.15 uur iets hebben gezien bij de rotonde bij Bunne dat hier mee te maken kan hebben, worden verzocht om contact te zoeken met de politie Noordenveld, via telefoon 0900 8844. (2009011200)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.