Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 22-05-2009

Arrestatie na mishandeling

TILBURG: De politie arresteerde vrijdag 22 mei een 43-jarige vrouw uit Tilburg op verdenking van mishandeling. Het slachtoffer (39) werd daarbij vermoedelijk met een scherp voorwerp in het gezicht geraakt.

Het geweld vond plaats op donderdagavond 21 mei omstreeks 22.00 uur op de openbare weg aan de Zellerstraat. Verdachte en slachtoffer zijn bekenden van elkaar en hadden kennelijk een geschil. De verdachte ging het slachtoffer bij een woordewisseling vermoedelijk met een mes of ander scherp voorwerp te lijf. Hierdoor liep de 39-jarige vrouw enkele krassen op in haar gezicht. Een beveiligingsmedewerker van een nabij gelegen moskee was getuige van het geweld. Het greep direct in door de beide vrouwen uit elkaar te halen. Het slachtoffer ging vervolgens naar de huisartsenpost om haar lichte verwondingen te laten
behandelen. Ze deed daarna aangifte bij de politie. Omstreeks 05.00 uur arresteerde de politie de 43-jarige verdachte. Zij ontkent dat er sprake is geweest van een steekwapen of iets dergelijks. Ze zou het letsel hebben veroorzaakt door te krabben met haar nagels. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt, waarna ze in vrijheid werd gesteld.

Winkeldieven beschadigen voor 300,- aan kleding

TILBURG: Twee Bredase vrouwen (18 en 26) werden donderdag 21 mei op heterdaad betrapt bij diefstal van kleding. In hun poging om de buit onklaar te maken voor het diefstal alarm ontstond voor circa 300,- onherstelbare schade.

De diefstal vond plaats bij een winkelketen aan de Heuvelstraat in Tilburg. Het personeel had om 15.30 uur twee vrouwen betrapt bij het verwijderen van prijskaartjes en alarmlabels. Hun buit bestond uit vier slipjes, vijf BH's, drie truitjes, drie jurken en een
rok. Verder was een aantal andere kledingstukken (totale waarde 309,-) beschadigd bij hun actie en onverkoopbaar geraakt. De beide dames werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is er proces-verbaal opgemaakt. De vrouw zijn allebei afkomstig uit Breda en respectievelijk 18 en 26 jaar oud.

Politie treedt op tegen verkopers van qat

TILBURG: Op donderdag 21 mei 2009 omstreeks 17.50 kreeg de politie een overlast melding vanuit de Perosistraat. Het zou gaan om mannen die vanuit een auto zouden handelen in Qat. Qat (ook wel: Chewing Khat, Chat of Kat) is een licht stimulerende drug. Qat is het blad van de gelijknamige plant. Het kauwen op de bladeren geeft een stimulerende werking. Het middel is overigens niet verboden gesteld in de Opiumwet.

Ter plaatste troffen de agenten een blauwe Honda Civic aan met in de kofferbak een doos met vijftien bussels qat. De spullen werden in beslag genomen en tegen de vier inzittenden van de auto is
proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Algemene
Plaatselijk Verordening van de gemeente Tilburg.
Op 1 december 2007 heeft de gemeente Tilburg het besluit genomen om in de bebouwde kom van Tilburg-Noord een verbod in te stellen om op de openbare weg meer dan een gebruikershoeveelheid van 3 bosjes Qat in bezit te hebben of te verhandelen. Dit verbod is ingesteld in verband met aanhoudende overlast van rondhangende groepen (veelal Somalische) mannen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 22-05-2009 11:25 | © Regio Midden en West Brabant |