Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ruurlo - man gewond na ongeval met paard en wagen         |

Op donderdagmorgen 21 mei 2009 is een 67-jarige man uit Aalten gewond geraakt na een eenzijdig ongeval met een paard- en wagencombinatie. De man is met onbekend inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


De ongeval gebeurde omstreeks 10:30 uur. De paard- en wagencombinatie reed over Scheiddijk in Ruurlo. Bij het passeren van een geparkeerde paardenvrachtauto verloor de menner door onbekende oorzaak de macht over de combinatie. De wagen kwam in de berm terecht en kantelde over het talud. De 67-jarige menner kwam onder de wagen terecht en raakte gewond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De twee passagiers van de combinatie bleven ongedeerd. Ook het paard liep geen verwondingen op.

|     |Dinxperlo - kind (4jr) gewond na aanrijding met scooter   |

Op donderdagmiddag 21 mei 2009 is een 4-jarige jongen uit Aalten gewond geraakt na een aanrijding met een scooter. De jongen is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster en passagier van de scooter raakten licht gewond.


Het ongeval gebeurde omstreeks 12:30 uur. De 18-jarige scooterrijdster uit Duiven reed over de Aaltenseweg in Dinxperlo richting Aalten. Aan de rechter zijde van de weg liepen er een aantal wandelaars, waaronder het 4-jarige jongetje. Bij het passeren van de wandelaars ontstond er door onbekende oorzaak een aanrijding tussen het 4-jarige kind en de scooterrijdsters. Het kind raakte gewond en is later door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 18-jarige scooterrijdster liep een schaafwond op, haar 17-jarige bijrijdster eveneens afkomstig uit Duiven had last van haar nek.

|     |Doetinchem - fietsster gewond na val                      |

Een 72-jarige fietsster uit Doetinchem is donderdagmiddag 21 mei gewond geraakt na een val met haar fiets. De vrouw is met een pijnlijke heup overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde omstreeks 14:30 uur. De vrouw kwam ten val toen zij rechtuit wilde fietsen ter hoogte van de IJsselbrug terwijl haar man, die naast haar fietste, afsloeg. De fietsster klaagde over pijn in haar heup en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Doetinchem - automobilist gewond na klap                  |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 18-jarige automobilist uit Terborg geslagen is door de passagier van een scooterrijder. De autobestuurder raakte gewond aan zijn neus en oog.


De mishandeling vond donderdagmiddag 21 mei omstreeks 14:00 uur plaats. De 18-jarige automobilist reed over de Dr. Hubert Noodtstraat in Doetinchem. Ter hoogte van een coffeeshop kwam er een bromscooter uit een uitrit de weg oprijden. De automobilist schok van de scooter en claxonneerde. De passagier van de scooter stapte vervolgens van de scooter af en sprak de automobilist aan. Tijdens het gesprek zou hij de automobilist een vuistslag in zijn gezicht gegeven hebben waardoor de man gewond raakte. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Na het incident stapte de passagier weer op de scooter welke zijn weg vervolgde. De politie heeft de mishandeling in onderzoek.

|     |Groenlo - fietser gewond na val                           |

Op donderdagavond 21 mei raakte een 39-jarige man uit Aalten gewond nadat hij met zijn fiets ten val kwam. De man is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde omstreeks 20:19 uur. De fietser reed over de Deken Hooijmansingel in Groenlo richting de Lichtenvoordseweg.
Op het kruispunt Deken Hooijmansingel/Lichtenvoordseweg sloeg de man rechtsaf richting Lievelde. Tijdens het afslaan kwam de man door onbekende oorzaak ten val. De fietser raakte gewond aan zijn hoofd en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Lichtenvoorde - vervelende horecaklant aangehouden        |

De politie heeft donderdagavond 21 mei een 32-jarige man uit Aalten aangehouden nadat hij overlast veroorzaakte in een horecazaak. Ook zou de man een andere bezoeker hebben mishandeld.


De man had rond 22.45 uur overlast veroorzaakt in een café in het centrum van Lichtenvoorde. Een medewerker van het café had de man inmiddels aangesproken. Buiten bleef hij echter overlast veroorzaken. De politie kwam ter plaatse en sprak de man aan. Nadat hij zich nog steeds agressief gedroeg en de agenten meerdere keren beledigde werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is voor nader verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de mishandeling.

|     |Aalten - man gewond na eenzijdig ongeval                  |

Op donderdagavond 21 mei is een 34-jarige man uit Aalten gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De man is met een flinke verwonding in zijn gezicht en een verwonding aan zijn knie overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde omstreeks 22:48 uur. De automobilist reed over de Sondernweg, hij kwam vanuit de richting Aalten. In een bocht naar rechts verloor de man door onbekende oorzaak de controle over het voertuig waardoor hij tegen een tweetal bomen links van de weg botste. De man zat als gevolg van de aanrijding bekneld in zijn auto. Hij werd door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd en vervolgens door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Het exacte promillage wordt onderzocht via een bloedproef. De uitslag is over enkele dagen bekend. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Lichtenvoorde - man aangehouden na mishandeling           |

De politie onderzoekt een incident waarbij een horecamedewerker geschopt zou zijn door een klant. Het incident heeft zich donderdagavond 21 mei voorgedaan en een 28-jarige man uit de gemeente Aalten is aangehouden voor mishandeling.


De politie ontving omstreeks 23:27 uur een melding van de mishandeling bij een horecagelegenheid aan de Molendijk in Lichtenvoorde. De horecamedewerker geschopt zijn door de 28-jarige man. De politie kwam ter plaatse en heeft de 28-jarige man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --