Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 22-05-2009

Dronken automobilisten raken rijbewijs kwijt

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdagmiddag een 49-jarige
automobilist uit Polen aangehouden, nadat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man reed rond 15.30 uur met zijn auto op de Geerkade in de richting van de fietstunnel, maar kon niet verder. Een getuige belde de politie. De gealarmeerde agenten lieten de Pool blazen en daaruit kwam een score van 1045 ug/l, bijna vijf maal de toegestane maximumhoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd, dat gebeurt bij waarden vanaf 575 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: Een 43-jarige motorrijder uit Oosterhout werd donderdagavond tegen 19.45 uur aangehouden op de Odilia van Salmstraat. De man reed zonder helm op zijn motor en werd gecontroleerd. De motorrijder blies 590 ug/l; ook hij mocht zijn rijbewijs inleveren.

BREDA: Op de Vlaszak is vrijdagmorgen rond 04.30 uur een 21-jarige beginnend bestuurder uit Made in de kraag gegrepen. Hij reed zonder licht en slingerde over de weg; dat was voor surveillerende agenten voldoende reden om hem te controleren. De Madenaar blies 405 ug/l, terwijl voor hem slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 355 ug/l wordt bij deze categorie automobilisten (korter dan vijf jaar in bezit van rijbewijs) het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Agenten in burger betrappen jeugdige fietsendieven op heterdaad

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 21.30 uur twee Bredase jongens van 13 en 14 jaar aangehouden wegens fietsendiefstal. Agenten van het Districtelijk Direct Inzetbaar Team (DDIT) waren onopvallend in de binnenstad aanwezig vanwege de grote drukte en diverse meldingen van fietsendiefstallen. Ze volgden de twee jongens al enige tijd en konden ze op heterdaad betrappen. Na een korte achtervolging te voet, werden de knapen in de kraag gepakt. Het jeugdig tweetal maakte gebruik van een valse sleutel. Met deze blanco sleutel kunnen sommige sloten eenvoudig worden geopend, waarbij het lijkt of de dief het slot op de reguliere wijze, met de originele sleutel, opent. De twee jongens zijn op het bureau ingesloten.

Twee beveiligers hielden vrijdagmorgen kort voor 05.00 uur op het Stationsplein een 24-jarige Bredanaar aan wegens een poging tot fietsendiefstal. De man werd overgedragen aan de politie die een onderzoek instelt. De verdachte, die ontkent de fiets te hebben willen stelen, zit vast.

Twee aanhoudingen wegens mishandeling tijdens horecatoezicht

BREDA: De politie heeft in het horecatoezicht vrijdagmorgen twee stappers aangehouden wegens mishandeling. Een 18-jarige Bredase vrouw werd gearresteerd, nadat ze in een horecazaak aan de Reigerstraat een 19-jarige Dordrechtse met een glas op haar hoofd had geslagen. Het slachtoffer hield daaraan een hoofdwond over die gehecht moest worden. Op de Halstraat werd een 23-jarige man uit Klundert in de kraag gevat. Hij zou een man hebben mishandeld in een kroeg aan de Grote Markt in een ruzie over toiletbezoek.

Vrouw uit Etten-Leur aangehouden na steekincident

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagmorgen rond 00.00 uur een
37-jarige vrouw uit Etten-Leur aangehouden. Dat gebeurde, nadat ze in haar woning in het centrum tijdens een ruzie een vriend - een
47-jarige man uit Dongen - met een mes in zijn hals had gestoken. De achtergronden van het incident moeten in de relationele sfeer gezocht worden. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld. Het slachtoffer is naar het Amphia Molengracht vervoerd. Daar is hij geopereerd en opgenomen op de Intensive Care. Zijn toestand is niet levensbedreigend.

Aanrijding tussen politiewagen en personenauto

BREDA: Op de Tramsingel vond vrijdagmorgen rond 02.30 uur een
materiële aanrijding plaats tussen een politiewagen en een
personenauto. Twee agenten reden in hun auto over de Tramsingel in de richting van de Lunetstraat toen ze van de Gemeenschappelijke Meld Kamer (GMK) in Tilburg een inbraakmelding kregen. De bestuurder besloot rechtsaf de Gieterijstraat in te slaan om vervolgens met een bochtje te keren en in de tegengestelde richting over de Tramsingel verder te rijden. Daarbij verzuimde de agent voorrang te verlenen aan een auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Papendrecht. Deze automobilist reed de politieauto vol in de linkerflank. De agent die achter het stuur zat, is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politieauto voerde geen zwaailicht of sirene, dat is niet
gebruikelijk bij een inbraakmelding.

Winfred Kuijpers benoemd tot teamchef Breda Zuid-West

BREDA: Het politieteam Breda Zuid-West heeft een nieuwe teamchef. Het is de 39-jarige Winfred Kuijpers. Hij is de opvolger van Rens van den Oever die onlangs aan de slag is gedaan als teamchef in Roosendaal. "Ik ben hartstikke blij met deze nieuwe job, in een veelzijdig en dynamisch werkgebied met uiteenlopende wijken en buurten. Ik ben geboren en getogen in Breda, dus het was zeker een ambitie zo'n mooi team te mogen leiden", aldus Kuijpers die al aan het werk is gegaan op het bureau aan de Tuinzigtlaan.

De nieuwe teamchef van Breda Zuid-West is acht jaar geleden bij het korps Midden en West Brabant binnengekomen als hoofd van de Unit Administratie en was ook een tijdje waarnemend unithoofd Financiën. Al snel bleek dat Kuijpers ook gevoel had voor het operationele
politiewerk. Hij maakte in 2006 de overstap en volgde daarna allerlei opleidingstrajecten en stages om uiteindelijk nu als teamchef aan de slag te gaan. "Hier heb ik de afgelopen jaren naartoe gewerkt; ik ben razend enthousiast en verwacht er veel van. Zeker in een team als Breda Zuid-West met leuke en betrokken collega's en veel interessante projecten."

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 22-05-2009 13:16 | © Regio Midden en West Brabant |